Winston Groom

Umro je otac Forresta Gumpa: ‘Izuzetno smo tužni zbog te vijesti. On je ovdje bio ikona…’

Hina

foto: screenshot

foto: screenshot

Umro je u srijedu u svome domu u mjestu Fairhope u Alabami, prenijeli su američki mediji citirajući gradonačelnicu Karin Wilson.WASHINGTON – Autor romana “Forrest Gump”, po čijem je predlošku snimljen holivudski film s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, umro je u dobi od 77 godina.


Winston Groom umro je u srijedu u svome domu u mjestu Fairhope u Alabami, prenijeli su američki mediji citirajući gradonačelnicu Karin Wilson.


“Izuzetno smo tužni zbog te vijesti. On je ovdje bio ikona”, rekla je Wilson za CNN i dodala da uzrok smrti nije poznat.Prema lokalnom portalu AL.com, Groom je služio kao vojnik u Vijetnamu i dio svog iskustva utkao je u glavni lik romana Forrest Gump iz 1986. koji je stekao svjetsku slavu upravo zahvaljujući filmu i sjajnoj interpretaciji Toma Hanksa u naslovnoj ulozi.
Po povratku iz Vijetnama Groom je radio kao novinar za list Washington Star prateći pravosuđe i savezni pravosudni sustav, a otkaz je dao kako bi se posvetio pisanju. Prvi roman “Better Times Than These” bio mu je objavljen 1978.