Briše aplikacije

Glumac Tom Holland prekida s društvenim mrežama radi očuvanja mentalnog zdravlja

P. N.

Tom Holland / Reuters

Tom Holland / Reuters

Hollandova video poruka izazvala je pohvale i podršku javnosti. Pjevač Justin Bieber podržao ga je i komentirao: "Volim te, čovječe"

Glumac Tom Holland prekida s društvenim mrežama kako bi se usredotočio na očuvanje svog mentalnog zdravlja.


Zvijezda filma “Spider-Man: Put bez povratka” Holland koji nije koristio digitalne platforme posljednjih tjedana, u nedjelju je “svratio” na Instagram ali samo kako bi objavio da briše aplikacije Instagrama i Twittera sa svog kompjutera i mobitela, piše CNN


U kratkom videu, 26-godišnji glumac je rekao da aplikacije društvenih mreža škode njegovom mentalnom zdravlju te da ga se snažno dojmi svaki napis o njemu na internetu.
“Uzeo sam odmor od društvenih mreža radi očuvanja mog mentalnog zdravlja jer smatram da Instagram i Twitter presnažno utječu na mene”, rekao je glumac svojim obožavateljima odnosno sljedbenicima kojih ima čak 67,7 milijuna. “Stoga sam odlučio izbrisati te aplikacije”, poručio je Holland, kako javlja CNN.
Holland koji je u vezi s glumicom Zendayom, s kojom je glumio u filmu “Spider-Man: Povratak kući”, iskoristio je priliku da istovremeno promovira Stem4 – humanitarnu organizaciju sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja se bavi mentalnim zdravljem tinejdžera, koju glumac podržava kroz svoju organizaciju The Brothers Trust.
“Ljudi oboljeli od mentalnih bolesti nose groznu stigmu, a traženje pomoći nije nešto čega bi se trebali sramiti”, rekao je  Holland.
“Ponovo ću nestati s Instagrama, ali zahvaljujem vam na podršci i ljubavi. Volim vas i uskoro ću se javiti”, poručio je glumac svojim obožavateljima.
Hollandova video poruka izazvala je pohvale i podršku javnosti. Pjevač Justin Bieber podržao ga je i komentirao: “Volim te, čovječe”.
Profesionalni hrvač Ricochet je pak napisao: “Čovječe, ti si inspiracija mnogima. Najbitnije je tvoje tjelesno i psihičko zdravlje; stoga brini o sebi i vrati se zdraviji no ikad!”