Uspješna sezona

Simbol novljanskog hotelijerstva: Family hotel Lišanj osvjetlao obraz rivijere

Franjo Deranja

foto: Hotel Lišanj

foto: Hotel Lišanj

"Pomalo paradoksalno zvuči ali ovako dobri rezultati poslovanja Lišnja na određen su način naštetili Jadranu, i to stoga što su nam ovi kapaciteti donijeli i rast prihoda na baznu 2019. godinu koja je osnovica za odobravanje potpora za očuvanje radnih mjesta!"NOVI VINODOLSKI – Novljanski Hotel Lišanj, danas Family Hotel Lišanj, izgrađen još pred konac 19. stoljeća (1894. a proširen 1906. godine, te značajno dograđen 80-ih godina prošloga stoljeća), oduvijek je simbol hotelijerstva i turizma u ovom izrazito turističkom gradu. Stoga je iznimno značajno za čitavu Rivijeru Novog Vinodolskog kakvo je poslovanje ovog hotela bilo i kakvo će biti ove, prošle pa onda i iduće godine!


Prema riječima Lucije Jukić, direktorice prodaje i marketinga u hotelijerskoj tvrtki Jadran d.d. koja na turističko tržište plasira ponudu i Family Hotela Lišanj, u ovom je hotelu od početka godine do konca kolovoza ostvareno značajnih 47 tisuća noćenja a to je u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje i ondašnjih svega 28 tisuća noćenja, a to je, što je posebno značajno u prihodima, povećanje od velikih 92 posto!


– Pomalo paradoksalno zvuči ali ovako dobri rezultati poslovanja Lišnja na određen su način naštetili Jadranu, i to stoga što su nam ovi kapaciteti donijeli i rast prihoda na baznu 2019. godinu koja je osnovica za odobravanje potpora za očuvanje radnih mjesta! – govori Lucija Jukić. – U konačnici to nas je dovelo dotle da Jadran u pojedinim mjesecima 2020. i 2021. godine nije ostvario pravo na potpore a to nas je, pragmatički gledano, navelo na značajan financijski gubitak.


Lucija Lukić, snimio Fanjo Deranja
Family Hotel Lišanj otkako ga na turističko tržište plasira tvrtka Jadran d.d. Crikvenica, zamišljen je kao objekt i mjesto za aktivan odmor djece, opuštanja za roditelje a onda je odmor s razonodom zajamčen za čitavu obitelj. Tijekom čitavog dana, uz stručan animacijski tim, osigurani su bogati i raznovrsni sadržaji za djecu koja se mogu međusobno družiti, zabavljati i upoznavati nove prijatelje i vršnjake.


– Animacijski programi prilagođeni su svim uzrastima i neprestano ih upotpunjujemo, oplemenjuje i prilagođavamo kako bi našim najmlađim gostima bili stalno atraktivni, – naglašava Lucija Jukić. – Uz klasičan mini-klub i radionice različitih sadržaja imamo i mini auto-arenu sa zanimljivim vozilima na električnu struju, i to za sve uzraste, gdje djeca mogu uživati u adrenalinskim vožnjama i natjecati se uzajamno s prijateljima. Na obližnjim plažama su trampolini, vanjski i unutarnji bazeni, igraonica s play-station konzolama a to sve omogućuje zabavu našim najmlađim posjetiteljima koji u hotelu mogu biti zapravo cjelogodišnji gosti zajedno s roditeljima. Za jesensko razdoblje pripremili smo mnogobrojne specijalne ponude koje će, nadamo se, oduševiti sve naše goste, djecu i njihove roditelje. A za naše odrasle goste nastojimo osigurati trenutke pod geslom „samo za njih“ pa ćemo tako već tijekom ovih jesenskih dana aktivirati zabavni kutak u kojem se roditelji mogu privremeno „sakriti“ a istodobno biti dostupni i na raspolaganju svojoj djeci u svakom trenutku.


Dječji kutak u Family hotelu Lišanj


– Osim toga, što je, na sreću, ove godine intonirano samo pozitivnim tonovima na koncu jedne uspješne glavne turističke sezone, hotelijeri su ispočetka imali problema s radnom snagom, ali su – kako ističu – iznimnim naporima svih zaposlenika uspjeli osigurati uvjete za ostvarenje uspješnog poslovnog razdoblja sve do ovih posezonskih dana. Tako je Family Hotel Lišanj s 450 postelja i s aneksom, obnovljenom bivšom depandansom „Horizont“, u kojem je još 120 postelja, imao uspješnu poslovnu 2021. godinu – koja još traje.


Planovi


– Kolikogod smo zadovoljni, još uvijek imamo prostora za poboljšanje ponude, – ističe Lucija Jukić. – U aktualnim otežanim i dobro poznatim okolnostima nismo uspjeli pokrenuti sve željene projekte i sadržaje. Primjerice, s našim partnerima, nositeljima koncesije na obližnjoj plaži željeli bismo našim gostima a također i svim gostima Novog Vinodolskog osigurati posebnu ponudu i doživljaj koji će ispuniti sva njihova očekivanja vezana uz ovaj izniman prostor uz samo more. Nadamo se da ćemo u tome dobiti i partnere u lokalnoj jedinici pa već za ovu zimu planiramo kratke tečajeve jedrenja, upoznavanje s čarima ronjenja pod morem i sličnim atrakcijama što bi sve boravak u Family Hotelu Lišanj učinilo još zanimljivijim. A mi nastojimo i očekujemo da ćemo uspješno poslovati punih jedanaest mjeseci godišnje, što bi za destinaciju bio izniman pomak prema održivom i profitabilnom cjelogodišnjem poslovanju, – naglasila je direktorica prodajem i marketinga Lucija Jukić.