Jedinstveno događanje

Wine EnoGASTRO Vip Event na botelu Marina okupio brojne kvarnerske ugostitelje i turističke djelatnike

Portal Novi list

Gradonačelnik Marko Filipović na otvaranju eventa na botelu Marina

Gradonačelnik Marko Filipović na otvaranju eventa na botelu Marina

Wine EnoGASTRO Vip Event usmjeren je na kvalitetne lokalne proizvođače koji će ugostiteljima i turističkim djelatnicima predstaviti svoje proizvode i usluge.Na botelu Marina u Rijeci održava se prvi ovogodišnji Wine EnoGASTRO Vip Event koji je okupio brojne ugostitelje i turističke djelatnike Kvarnera.


Njihov cilj? Kroz edukativne radionice i promociju upoznati se s kvalitetnim proizvodima domaćih i inozemnih izlagača.


A njih na botelu definitivno ne manjka. Naime, Wine EnoGASTRO Vip Event usmjeren je upravo na kvalitetne lokalne proizvođače koji će ugostiteljima i turističkim djelatnicima predstaviti svoje proizvode i usluge.
Pozdravnim riječima obratili su se dožupan Vojko Braut, direktor TZ Rijeka Petar Škarpa i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.


Gradonačelnik Filipović je istaknuo važnost manifestacije u kontekstu razvoja turizma i unaprjeđenju ugostiteljske ponude s obzirom na to da Rijeka teži razvoju urbanog turizma.


“Broj noćenja svake godine raste, a povećava se i kvaliteta te broj smještajnih jedinica, što sve zajedno doprinosi ostvarenju tog cilja”, naglasio je Filipović.


Riječkim turističkim djelatnicima poželio je uspješnu turističku sezonu.


Dantes Begić, u ime organizatora Ricerca Mercato govorio je o posebnosti ovog događanja. Ne samo što nudi prezentaciju lokalne enogastronomije, već donosi i edukativne radionice vrhunskih govornika iz Hrvatske i inozemstva.


Sve to u cilju poboljšanja kvalitete usluge i ponude.


Begić je zahvalio Gradu Rijeci, Turističkoj zajednici grada Rijeke, HGK i Obrtničkoj komori te Primorsko goranskoj županiji na podršci ovoj manifestaciji.


I ove godine Wine EnoGASTRO Vip Event uključuje večeru sljubljivanja hrane i vine. Novitet je humanitarni Cooking show, koji se održava tijekom dana na pauzama između radionica.


U samoj pripremi Cooking showa i degustacijske večere, uz gastro chefa Dragana Jovanovića, Luku Dančulovića i kuhare Botela Marina, sudjeluju i Konoba Loznati, Vinotel Gospoja, restoran Conca d’oro te Konoba Ribica.