Vremenska prognoza za Rijeku i Hrvatsku: Idete li vani – ponesite kišobran, mogao bi vam trebati

P. N.

foto: screenshot skyline webcams

foto: screenshot skyline webcams

Prijepodne pljuskovi mogu biti lokalno izraženiji i praćeni obilnom kišom, ponajprije u unutrašnjosti. U drugom dijelu dana sa zapada prestanak oborine i postupno razvedravanje, a poneki je pljusak još moguć uglavnom u Dalmaciji.ZAGREB – Prognoza jutarnjih temperatura u Rijeci, prema prognostičarskom servisu AccuWeather, najavila je temperaturu od 19 stupnjeva Celzijevih, a prognostičari predviđaju oblačno vrijeme, s povremenom kišom.


Poslijepodne bi, prema ovoj prognozi, trebalo doći do djelomičnog razvedravanja te bi se nad Rijekom trebalo ukazati i sunce, ali uz djelomičnu aoblaku. Poslijepodnevna temperatura prognozirana je na 25 stupnjeva Celzijevih. Navečer bi temperatura trebala pasti na 15 stupnjeva Celzijevih.

Prognoza DHMZ-a za Hrvatsku


Ujutro i prijepodne u većini krajeva Hrvatske prevladavat će oblačno uz povremenu kišu te pljuskove s grmljavinom, a popodne razvedravanje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu.


Prijepodne pljuskovi mogu biti lokalno izraženiji i praćeni obilnom kišom, ponajprije u unutrašnjosti. U drugom dijelu dana sa zapada prestanak oborine i postupno razvedravanje, a poneki je pljusak još moguć uglavnom u Dalmaciji.
Vjetar većinom umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na većem dijelu Jadrana puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u Dalmaciji i sjeverozapadnjak.


Bit će osjetno svježije, osobito u unutrašnjosti, uz najvišu dnevnu temperaturu zraka od 18 do 23, dok će na Jadranu biti od 26 do 30 Celzijevih stupnjeva.