Kanal Ri

Večeras veliki humanitarni koncert za malog Tina, dječaka kojemu je dijagnosticirana cerebralna paraliza

Edi Prodan

Prihod od prodaje ulaznica bit će darovan Tinu za kupnju medicinskih pomagala poput posebnih kolica sa sustavom za savladavanje brojnih barijeraKanal Ri i ove godine svoj rođendan obilježava – humanitarno.


U ovoj su riječkoj medijskoj kući odlučili 22. rođendan obilježiti u srijedu 8. prosinca velikim humanitarnim koncertom u HKD-u na Sušaku gdje će nastupiti neka od najznačajnijih imena kvarnerske glazbene scene. Predvode ih Karin Kuljanić, Joso Butorac i Mario Lipovšek Battifiaca, izvođači koji su dugovječnošću, kvalitetom te prihvaćenošću pjesama postali neotuđivim dijelom kolektivne kulture Primorja, dok Mauro Staraj, Damir Kedžo i Mia Negovetić idu u red onih koji sjajno nastavljaju i nadopunjuju rad iskusnika ovog dijela hrvatske estrade.


Sva sredstva od ulaznica koje se prodaju u TIC -u na Korzu, danas do 18 sati kao i sat vremena prije koncerta koji počinje u 19.30 sati, bit će donirana devetogodišnjem Tinu Vilharu Bešviru, učeniku drugog razreda OŠ Gornja Vežica. Njemu je naime dijagnosticirana cerebralna paraliza posljedica čega je činjenica da Tin ne hoda samostalno te se teško koristi rukama. K tome je i neverbalan.
Kako su u prijašnjem obraćanju javnosti istaknuli Tinovi nona i nono, Marija i Aleksandar Vilhar, Tin je fantastični borac s velikom voljnim momentom koji mu je, također uz posebna pomagala, omogućio i ulazak u svijet sporta.


Prihod od prodaje ulaznica bit će darovan Tinu za kupnju medicinskih pomagala poput posebnih kolica sa sustavom za savladavanje brojnih barijera na koje se nailazi u svakodnevnom životu.


Kao i do sada, partner Kanala Ri je sjajna ekipa iz Humanitarne udruge Riječko srce, a novinarsko-glazbeni sastav ljudi koji su zaduženi za provedbu i sadržaj koncerta jamče da će rođendansko druženje u HKD-u prerasti u istinsku svečanost zajedništva, u jedan od onih koncerata koji se pamte kao posebno važni za povijest Rijeke i njezine županije. Uz pridržavanje covid mjera, za one bez covid putovnice mogućnost besplatnog testiranja uz priloženu ulaznicu je u KBC-u Rijeka, HKD je spreman na maksimalni prihvat publike.