Bravo!

Uspjeh riječkih gimnazijalaca na Prirodoslovnoj olimpijadi u Luksemburgu. Karlo Ahel i Karlo Stašić brončani

Ingrid Šestan KučićRIJEKA – Hrvatski učenici osvojili su dvije brončane medalje na Prirodoslovnoj olimpijadi u Luksemburgu, a dio hrvatske ekipe činili su i riječki učenici Karlo Ahel iz Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka te Karlo Stašić iz Prve sušačke hrvatske gimnazije.


Učenik Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci Karlo Stašić bio je dio tima koji je osvojio brončanu medalju, zajedno s učenicima V. i XV. gimnazije iz Zagreba, Leonom Hajrizi i Emanuelom Vidovićem.


Karlo Ahel iz Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka bio je dio tima koji su još činili Jan Pavić iz I. gimnazije Varaždin te Jana Salajec iz Gimnazije Fran Galović iz Koprivnice
Mentori učenika na olimpijadi nastavnici su PMF-a, Đani Škalamera, Nikola Poljak i Andreja Lucić, a s obzirom na to da su Hrvatska i Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu sljedeće godine domaćin Prirodoslovne olimpijade Europske unije, ove godine su na olimpijadi bili i promatrači, djelatnici PMF-a koji sudjeluju u pripremama i organizaciji ovog iznimnog natjecanja, Tajana Begović, Katarina Caput Mihalić i Renata Horvat.