Obitelj humanista

U podmladak Crvenog križa primljeno 1.500 prvašića iz Rijeke i riječkog prstena

Sanja Gašpert

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

U nedjelju, 15. svibnja, dizalice na riječkom lukobranu bit će osvijetljene bojama Crvenog križa - crvenom i bijelom.Velika obitelj humanista – Hrvatski Crveni križ, od danas je bogatija za 1.500 novih članova.


Naime, u sklopu Tjedna Crvenog križa, koji se obilježava u povodu Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, u Dvorani mladosti na Trsatu održan je 39. svečani prijem u podmladak Hrvatskog Crvenog križa, u koji je uključeno 1.500 učenika prvih razreda osnovnih škola s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i to iz Rijeke, Bakra, Čavala, Jelenja, Kastva, Klane, Kraljevice, Kostrene i Viškova.

Tradicionalna je to i jedna od najljepših i najbrojnijih aktivnosti po programu Tjedna Crvenog križa, jedinstvena među društvima Crvenog križa u Hrvatskoj.


Nakon svečanosti prijema, dodijeljene su nagrade polaznicima dječjih vrtića, učenicima osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova za najbolje izrađene likovne i literarne radove na zdravstvene teme Crvenog križa.


Riječ je o aktivnosti koju riječki Crveni križ provodi od 1971. godine.


U sklopu programa obilježavanja Tjedna Crvenog križa, Grad Rijeka i riječki gradonačelnik Marko Filipović podržali su prijedlog Gradskog društva Crvenog križa Rijeka da se u nedjelju, 15. svibnja, dizalice na riječkom lukobranu osvijetle bojama Crvenog križa – crveno/bijelo, kako bi se odalo priznanje velikom pokretu Crvenog križa, kao i svim volonterima i zaposlenicima.– Grad Rijeka podržao je naš prijedlog te je s Lučkom upravom Rijeka dogovoreno da će riječke dizalice zasvjetliti u bojama Crvenog križa, u znak podrške i zahvale svim aktivistima, volonterima i zaposlenicima Crvenog križa Rijeka, koji su prisutni u teškim situacijama i okolnostima, među kojima su pandemija koronavirusa, potresi, ratovi i mnoge druge svakodnevne situacije u kojima na razne načine pomažemo potrebitima.


Uz zastave Crvenog križa koje ovaj tjedan već krase naš grad, ovim ćemo sjajem, koji se organizira po prvi puta, još jednom zahvaliti svim našim članovima na nesebičnom, humanom i nadasve ljudskom angažmanu, što naše društvo čine boljim i ljepšim, ističe ravnateljica riječkog Crvenog križa Petra Šuljić.