Enrico Marotti

Svjetski prvak u jedrenju na dasci širi poslovanje na Hilton, evo što planira

Marina Kirigin

Enrico Marotti / Foto Marina Kirigin

Enrico Marotti / Foto Marina Kirigin

Uskoro otvara i centar u sklopu hotela na Costabelli gdje će u ponudi imati SUP-ove i kajake, a želja mu je surađivati i s ostalim hotelijerima na ovom područjuVološćanski surfer Enrico Marotti, svjetski prvak u jedrenju na dasci, koji je za Hrvatsku osvojio prvo takvo priznanje u ovom jedriličarskom sportu, već treću sezonu u Voloskom nudi mogućnost učenja jedrenja na dasci u svom Marotti Windsurf Centru.


Tom svom bazičnom proizvodu – školi jedrenja na dasci za početnike i napredne, pridodao je i niz drugih vodenih/morskih sportova pa tako u ponudi ima i tečajeve i treninge uspravnog veslanja (SUP – Stand Up Paddling), relaksirajući trening i organizirane izlete SUP-ovima, ali i mogućnost najma e-foila, daske na električni pogon.


Zajedno sa svojom životnom partnericom, također windsurfericom Nikom Cuculić, moru je privukao već 300-tinjak ljudi koji su se u posljednje dvije godine uključili u jedan od njegovih sportsko-rekreativnih programa.


Veliki interes mladih
Koliko je ovakav sadržaj bio nužan u Voloskom, govori i interes mladih koji su nakon savladavanja početnih tehnika nastavili jedriti u prelučkoj uvali na jutarnjoj tramontani, a upravo na tu činjenicu Marotti je izuzetno ponosan.


Naime, njegov je cilj oduvijek bio popularizirati sport koji neizmjerno voli.


Enrico Marotti / Foto J. Carter

Foto J. Carter


– Zahvalni smo i sretni što su nas prihvatili u Voloskom i što smo uspjeli ljude privući, približiti moru. Prošlo je godinu dana od kada smo na »kantunu« vološćanskog platoa dobili svoj komadić prostora koji nam je omogućio kvalitetniji rad i skladištenje opreme.


Našu ponudu prepoznali su domaći, ali i gosti pa tako uskoro otvaramo naš centar i u sklopu hotela Hilton na Costabelli gdje ćemo u ponudi imati SUP-ove i kajake.


Želja nam je surađivati i s ostalim hotelijerima na ovom području kako bismo našim gostima pružili dodatne sadržaje, omogućili da iz jedne druge perspektive, s mora, razgledaju kraj i pritom uživaju u prirodnim ljepotama – govori svjetski prvak pred kojim je prva regata Svjetskog kupa u jedrenju na dasci, koja će se održati u Izraelu 21. lipnja.


Izrael, Bol, Koreja…


– Nakon 18 mjeseci pauze prouzrokovane pandemijom koronavirusa ne mogu dočekati jedrenje na visokom nivou. Veselim se zato prvoj regati i mogu reći da tijekom godine i pol dana nisam spavao, već marljivo trenirao. Osjećam se dobro i vjerujem da će se to odraziti i na rezultate.


Drago mi je da su se usprkos pandemiji uspjele organizirati bar neke regate Svjetskog kupa – rekao je Marotti, koji će nakon Izraela otići na regatu Svjetskog kupa u Bol na Braču (27. lipnja), a onda u kolovozu i rujnu na regate istog natjecanja u Koreju i Njemačku.


U rujnu ga čeka i Svjetsko prvenstvo, a u međuvremenu će biti angažiran u Voloskom gdje će svoje znanje prenositi svima zainteresiranima. U tome će mu uz djevojku Niku, pomoći i brat Marko Marotti i Sanja Prodan.


Dokumentarac o Enricovom životu


Marottijevo bogato životno iskustvo možda će se moći pogledati i u dokumentarcu o njegovom životu. Naime, snimljeni film je poslan na Liburnia Film Festival, a bude li izabran u uži krug, bit će prikazan na velikom platnu ovog ljeta na opatijskoj Ljetnoj pozornici.


– Film je radila zagrebačka ekipa na čelu s Reljom Dušekom. Nadam se da će biti prihvaćen i prikazan na festivalu te da će potaknuti neke nove naraštaje da se zainteresiraju za jedrenje na dasci – zaključio je Marotti.