Općina slučaj

Stanje u Jelenju naglo se pogoršalo u zadnjih pet dana, koronavirusom je zaraženo čak stotinu građana

Sanja Gašpert

Na ukupno 5.309 stanovnika općine Jelenje broj zaraženih iznosi gotovo dva postoJELENJE – Novonastala epidemiološka situacija na jelenjskom području posljednjih pet dana naglo se pogoršala tako da je trenutačno broj zaraženih mještana bolešću COVID-19 veći od stotinu, točnije 101.


Na ukupan broj stanovnika od 5.309 broj zaraženih iznosi gotovo dva posto te samim time područje općine Jelenje spada u veoma rizična područja, uzimajući upute i mjerila stručnjaka. Stoga su načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja i Stožer civilne zaštite općine Jelenje uputili apel svim mještanima da ostanu odgovorni i poštuju donesene mjere.


– Poštovani mještani općine Jelenje, ovog se puta posebno obraćamo vama na pomoć prilikom suzbijanja pandemije izazvane virsuom SARS-CoV-2. Stožer civilne zaštite općine Jelenje zajedničkim snagama sa stožerima županijske i nacionalne razine poduzima niz mjera kako bi se zaustavila pandemija. Da bi donesene mjere imale rezultate, neophodna je suradnja i praćenje uputa, mjera i propisa. Stoga još jednom apeliramo na sve sumještane koji žive na području našeg Jelenja da se pridržavaju svih mjera i preporuka kako bismo u što kraćem roku pandemiju stavili pod kontrolu, poručio je jelenjski načelnik Robert Marčelja.
Stožer civilne zaštite Općine Jelenje posebno vodi brigu o najmlađim sumještanima. Zajedničkim snagama s Dječjim vrtićem Grobnički tići i Osnovnom školom Jelenje-Dražice vodi se briga da sva djeca u navedenim institucijama budu u sigurnom prostoru. Još vas jednom molimo da se pridržavamo svih donesenih mjera i preporuka kako bismo svi zajedno blagdane Božića i Nove godine dočekali u mirnijem i sigurnijem ozračju, istaknuli su u Stožeru civilne zaštite općine Jelenje.


Upravo zbog specifične epidemiološke situacije jelenjski općinski vijećnik i predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Jelenje Ivoslav Ban uputio je predsjedniku Općinskog vijeća Jelenja Luki Zahariji inicijativu za održavanje online sjednice Općinskog vijeća.


– Predlažem da se sjednica planirana u prosincu, na kojoj će se donositi proračun Općine Jelenje, održi online putem videokonferencijske veze. Također tražim da se svim mještanima općine Jelenje omogući njezino praćenje kako bi svojim očima vidjeli što se zaista događa na sjednicama Općinskog vijeća Općine Jelenje, kaže Ban dodajući kako bi se održavanjem online sjednice postigle i znatne financijske uštede od blizu 30 tisuća kuna. Predlažem da se ušteđeni iznos predvidi za povećanje studentskih i učeničkih stipendija u proračunu za sljedeću godinu, ističe HDZ-ovac Ivoslav Ban.