Fond Aleksandar Abramov

“Solidarnost”: Sveučilište u Rijeci raspisalo natječaj za pomoć studentima slabijeg socioekonomskog statusa

Ingrid Šestan Kučić

Ilustracija / Foto Marko Gracin

Ilustracija / Foto Marko Gracin

Prijave se primaju do 20. veljače, a iznos pojedine stipendije ili financijske pomoći utvrđuje Povjerenstvo Fonda Aleksandar AbramovSveučilište u Rijeci objavilo je natječaj za dodjelu stipendija i financijskih pomoći programa “Solidarnost” Fonda Aleksandar Abramov u 2022./2023. akademskoj godini.


Prijave se primaju do 20. veljače, a iznos pojedine stipendije ili financijske pomoći utvrđuje Povjerenstvo Fonda Aleksandar Abramov u skladu s ukupnim raspoloživim sredstvima utvrđenima Odlukom Senata i brojem kandidata koji ostvaruju pravo na stipendiju ili financijsku pomoć.


Maksimalna stipendija 1.330 eura
Maksimalni godišnji pojedinačni iznos stipendije i financijske pomoći je 1.330 eura za pokriće participacije u troškovima studija, odnosno školarine koju je student uplatio u prethodnoj akademskoj godini, kao i za stipendije i financijske pomoći za studenta s invaliditetom, studenta bez jednog ili oba roditelja, studenta roditelja, studenta iz sustava alternativne skrbi, studenta teškoga zdravstvenoga stanja, studenata kojem su dijagnosticirane specifične poteškoće u učenju, studenta čiji su roditelji nezaposleni, studenta korisnika socijalne pomoći ili studenta kojeg je član kućanstva korisnik socijalne pomoći ili studenta koji se iz drugih razloga nalazi u izrazito teškoj socio-ekonomskoj situaciji.


Za nabavu opreme do 670 eura


Iznos koji se odobrava za kategoriju pomoći za nabavu računalne ili druge opreme neophodne za studij te opreme ili nabavu invalidskog pomagala za studenta s invaliditetom je maksimalno 670 eura.


Pravo prijave na natječaj imaju imaju studenti koji uz socio-ekonomski kriterij imaju i najmanje 18 ECTS-a ostvarenih u prošloj akademskoj godini, što se ne odnosi na studente koji su u ovoj akademskoj godini upisali prvu godinu studija.