Lockdown u PGŽ-u

Šćulac otkrio kakve brojke trebaju biti da bi Primorsko-goranska županija popustila stroge mjere

P. N.

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Kaže da je za sadašnje snažno širenje zaraze odgovorno nekoliko činjenica - od zaraznijeg britanskog soja bolesti, druženja u slobodno vrijeme, širenja po tvrtkama, ali i maškara u veljačiNačelnik županijskog stožera civilne zaštite Mladen Šćulac otkrio je jutros u programu N1 televizije kada žitelji Primorsko-goranske županije mogu očekivati popuštanje mjera. Kako je već poznato, PGŽ od ponedjeljka ide u dvotjedni lockdown, koji, uz ostalo, propisuje zatvaranje dijela trgovina, terasa ugostiteljskih objekata, prelazak škola na online nastavu i mnoge druge restrikcije.


“O popuštanju mjera koje su nam sada na snazi možemo razmišljati kad brojke padnu ispod stotinu zaraženih dnevno”, otkrio je Šćulac.


Kaže da je za sadašnje snažno širenje zaraze odgovorno nekoliko činjenica – od zaraznijeg britanskog soja bolesti, druženja u slobodno vrijeme, širenja po tvrtkama, ali i maškara u veljači.
“Okupljanja tijekom maškara smo ograničili tada na 25 ljudi. Je li ih trebalo potpuno zabraniti? I o tome je bilo razmišljanja, ali tradicija je tu jaka. Pritisak javnost uvijek dolazi prema stožeru. No tada je bila daleko povoljnija epidemijska situacija”, rekao je Šćulac, napominjući da je osobna odgovornost na svakome od nas i da možemo davati pozitivne ili negativne primjere.


“Sada se vide osljedice nepridržavanja mjera”, zaključio je Šćulac.