Radovi

Ruši se više zgrada u Osječkoj zbog gradnje velikog Kauflanda na tri etaže, nestala i bivša Maslina

Sanja Gašpert

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Više građevinskih strojeva ruši sve objekte na putu od Osječke pa sve do izlaza iz novoizgrađenog kraka tunela PodmurviceU dijelu Osječke ulice, u neposrednoj blizini Stanice tehničkog pregleda, u tijeku su radovi na pripremi terena za izgradnju novog trgovačkog centra Škurinje, koji se izvode u sklopu izgradnje pristupnih pravaca i državne ceste D403, koja će povezivati kontejnerski terminal Zagrebačka obala i zapadni dio grada s riječkom obilaznicom.


Unatoč visokim ljetnim temperaturama zraka, intenzitet radova se ne smanjuje i oni se izvode prema planu. Ovih dana ruše se objekti na mjestu pristupne ceste novom trgovačkom centru Kaufland.


Danas je tako srušena zgrada u kojoj su djelovala predstavništva mnogih osiguravajućih kuća, ali i popularna pizzeria Maslina.

Više građevinskih strojeva ruši sve objekte na putu od Osječke pa sve do izlaza iz novoizgrađenog kraka tunela Podmurvice.


Podsjetimo, na spomenutoj lokaciji svoj novi trgovački centar izgradit će Kaufland, a investitor izgradnje je tvrtka Sladis sa sjedištem na adresi Osječka ulica 39.


Kako su nedavno kazali iz riječkog Odjela gradske uprave za prostorno uređenje, na toj lokaciji izdana je i građevinska dozvola za rekonstrukciju nerazvrstane ceste na Škurinjama.


Foto galerija: Ruši se više zgrada u Osječkoj zbog gradnje novog Kauflanda Foto: Mateo Levak


Prema priloženom idejnom projektu, planira se gradnja centra s tri etaže.


Suteren u kojem će biti smještena garaža sa 180 parkirnih mjesta, zatim prizemlje gdje će biti smješten pretežito trgovački prostor s pratećim sadržajem ugostiteljskog objekta i skladišta te se na katu planiraju prostori uredske namjene i zajedničke prostorije za zaposlenike centra.


Također, za potrebe sigurnog prilaza budućem trgovačkom centru te izlaza na Osječku ulicu, provest će se rekonstrukcija te dogradnja nerazvrstane ceste na Škurinjama, a tvrtka Sladis d.d. obavezna je o svom trošku izvršiti semaforizaciju raskrižja Osječke ulice i privoza.


Iz Kauflanda su potvrdili gradnju još jednog svog centra u Rijeci, uz postojeći na području Zameta. Prema informaciji investitora planirani završetak radova je studeni ove godine, a u tom roku i Grad Rijeka bi trebao završiti cestu.