Slavljenički koncert

Rijeka milosti pjesmom pomaže Domu za osobe s demencijom

Bruna Matičić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej DrechslerRIJEKA – Veliki slavljenički koncert suvremene duhovne glazbe Rijeka milosti 2, u organizaciji Ureda za pastoral mladih Riječke nadbiskupije, održan je u dvorani na Zametu i okupio zaljubljenike u molitvu, slavljenje i zahvaljivanje Bogu.


Koncert je preko velikog platna otvorio fra Ivan Dominik Iličić, riječki studentski kapelan, pozdravivši sve prisutne. U svom motivacijskom govoru prisjetio se i posjeta svetoga pape Ivana Pavla II. Rijeci 2003. godine te je okupljene pozvao da otvore svoje srce i prime Duha Svetoga, Duhu ljubavi i radosti.


Za to vrijeme na pozornicu su stali svi glazbenici i izvođači: Alan Hržica, Amorose, Ivan Seletković, Petar Buljan iz Božje pobjede, Sestre Palić, Vanessa Mioč i Zbor mladih Riječke nadbiskupije, te u sljedećih dva i pol sata zajedno s publikom u jedan glas pjevali poznate uspješnice duhovne glazbe, kao što su »Duh je sveti nad nama«, »Silan Bog«, »Otvori oči mog srca«, »Kako divno ime«, »Nek pada« i mnoge druge.
Koncert se organizirao drugu godinu zaredom i humanitarnog je karaktera. Prošle godine prihod od ulaznica doniran je beskućnicima, a ove godine donacije će uputiti Domu za osobe s demencijom.


Dom je otvoren u studenome prošle godine, a prihod prikupljen ulaznicama domu će pribaviti osnovna sredstva, kao što je medicinska oprema, kreveti, medicinski ormarići i uređaji, koji će pripomoći u radu s osobama s demencijom.