Online program

RCK HUB: STEP RI otvorio prijave za akceleracijski Bootcamp u turizmu i ugostiteljstvu

Portal Novi list

Ilustracija Goran Kovacic/PIXSELL

Ilustracija Goran Kovacic/PIXSELL

Riječ je o trodnevnom online programu razrađivanja poduzetničkih ideja iz područja turizma i ugostiteljstvaRegionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija, sa svojim partnerom STEP RI znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, otvara prijave na besplatan trodnevni program ubraznog razvoja i unapređenja poduzetničkih ideja iz područja turizma i ugostiteljstva.


Najbolji timovi će dobiti mogućnost uključivanja u besplatni šestomjesečni program edukacija i mentoriranja RCK HUB Opatija.


Akceleracijski Bootcamp će krenuti u utorak, 30. ožujka u 17h, kad će sudionici započeti rad na svojim idejama uz vodstvo mentora.
Rad na idejama podrazumijeva virtualna predavanja i mentoriranja. Teme koje će se pokrivati jesu definiranje problema i pronalaženje rješenja, definiranje konkurencije, resursa, aktivnosti te hodograma provedbe.


Događaj završava u četvrtak u 19h, a najbolji timovi će dobiti mogućnost sudjelovanja u RCK HUB-u.


RCK HUB je besplatan šestomjesečni program edukacije i mentoriranja koji se odvija pri Regionalnom centru kompetentnosti Opatija i koji je namijenjen svima koji imaju ideju ili novu tehnologiju iz područja ugostiteljstva i turizma, koja je po nečemu posebna ili nova u odnosu na postojeća rješenja i koju žele plasirati na tržište.


Polaznici šestomjesečnog programa RCK HUB-a će dobiti edukacije iz poduzetničkih znanja i vještina, individualno poslovno savjetovanje i podršku profesionalnih mentora iz područja marketinga, organizacije i upravljanja te digitalnih rješenja i novih tehnologija u turizmu i ugostiteljstvu.


Najboljim timovima će se pružiti prilika za zaštitu žiga ili industrijskog dizajna, realizaciju prototipa kulinarsko-prehrambeno-ugostiteljskih proizvoda i izradu biotehnološke, kemijske ili organoleptičke analize proizvoda.


Bootcamp će se odvijati putem digitalnih alata poput ZOOM-a i Conceptboarda. Moguća je prijava u timu ili individualno, neovisno o tome da li imate već razrađenu ideju ili ne.


Ukoliko se tim ili pojedinac prijavljuje s postojećom idejom, važno je da je ona usmjerena na rješavanje nekog problema iz domene turizma i ugostiteljstva.


Prijave traju do 22. ožujka, a više informacija o samom projektu i natječaju možete pronaći OVDJE.


RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu uspostavlja se kao centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije.


RCK će biti usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.


Ukupna vrijednost projekta RCK RECEPT iznosi 58.683.119,88 kuna, od čega 100 % financira Europska unija bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.


Razdoblje provedbe projekta je od 01.04.2020. do 01.12.2023. godine.