Novi rekord

Prvi put troznamenkasti broj! Primorsko – goranska županija ima 102 nova slučaja u zadnja 24 sata

P. N.

Foto Goran Kovacic PIXSELL

Foto Goran Kovacic PIXSELL

Županijski stožer javlja kako je u istom periodu ozdravilo 30 ljudi, dok je trenutno aktivno 375 slučajeva zarazePrimorsko – goranska županija jutros je još jednom srušila rekord u broju novozaraženih – u zadnja 24 sata potvrđeno ih je još 102, prvi put da je u pitanju troznamenkasti broj. Napravljeno je 658 testova.


Županijski stožer javlja kako je u istom periodu ozdravilo 30 ljudi, dok je trenutno aktivno 375 slučajeva zaraze.


“Tijekom protekla 24 sata u riječkoj bolnici se na liječenju nalazi ukupno 20 COVID pozitivnih pacijenata, dvije osobe su novoprimljene, a troje otpuštene iz bolnice. U respiracijskom centru liječi se 5 pacijenta od kojih je 1 osoba na respiratoru”, javljaju iz KBC-a Rijeka.
Jučer su, podsjetimo, bila 73 nova slučaja. Trenutni kapaciteti riječke bolnice za liječenje bolesti COVID-19 iznose 27 postelja na Klinici za infektivne bolesti te 15 postelja u respiracijskom centru. U slučaju povećanja broja hospitalizacija, spremni su dodatni kapaciteti na Klinici za otorinolaringologiju koja bi povećala kapacitete Klinike za infektivne bolesti te 12 mjesta u Jedinici intenzivnog liječenja na riječkom lokalitetu, koja je zatvorena i potpuno spremna za prihvat najtežih slučajeva.