Jerry Ricks Blues Festival 

Pred kastavskom publikom nastupile zvijezde Sekou Kouyate i Johnny Rawls

Marko Dobrecović

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Završna večer je počela nastupom Riccarda Staraja & Midnight Blues benda uz Tomislava Golubana i Maura Staraja koji su u jednosatnom nastupu zagrijali publiku pod sumrakom KastvaVečeras je na kastafskoj Crekvini održana završna večer jubilarnog petnaestog Jerry Ricks Blues festivala.


 


Ovogodišnje izdanje festivala donijelo je devet dana iznimnog glazbenog doživljaja u kojem je mogla uživati publika na pozornicama u Mošćeničkoj Dragi, Mošćenicama, Lovranu, Klani, Opatiji, Matuljima i Kastvu.

Foto galerija: Jerry Ricks Festival u Kastvu: Sekou Kouyate, Johnny Rawls, Riccardo Staraj&Midnight Blues Band, Mauro Staraj i Tomislav Goluban Foto: Sergej Drechsler

 


Završna večer je počela nastupom Riccarda Staraja & Midnight Blues benda uz Tomislava Golubana i Maura Staraja koji su u jednosatnom nastupu zagrijali publiku pod sumrakom Kastva.


 


Drugi nastup večeri bio je rezerviran za afričku senzaciju Sekou Kouyatea. Sekou slovi za jednog od najvećih afričkih instrumentalista, istinska je zvijezda svjetske glazbene scene, a nerijetko ga zovu i afričkim Jimmy Hendrixom. Njegova je glazba ukorijenjena u afričku tradicijsku glazbu koju spaja s bluesom, funkom, soulom pa čak i klasičnom glazbom.


 


Jubilarno petnaesto izdanje festivala završilo je nastupom bluesmena iz Mississipija Johnnyja Rawlsa čija se glazbena karijera traje posljednjih pedeset godina za vrijeme kojih je zaslužio sve najprestižnije nagrade u svijetu bluesa.