Ri Rock Traffic Jam Session

Pozvali na ekološko promišljanje: Riječki rokeri instrumentima zakrčili dio Vodovodne ulice

Edi Prodan

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Članovi Udruga Ri Rock su osigurali osnovne instrumente i pojačala, dok su svi koji su parcijalno sudjelovali u Jamu sobom donosili svoje blago, svoje glazbene instrumenteIako ih je netko možda sklon nazvati vremešnima, članovi Udruga Ri Rock su po idejama koje produciraju čista mlada avangarda. Dio je to programa koji permanentno “proizvodi” i MO Hartera. U petak navečer su instrumentima zakrčili dio Vodovodne ulice ispred kultnog Caffe Bara Skradin te održali drugi ovogodišnji Ri Rock Jam Session, bolje rečeno Music Traffic Jam kako bi i na taj način, stvarajući teško prohodnu situaciju za automobile upozorili na apsolutni prioritet naprednog ekološkog promišljanja.


Članovi Udruga Ri Rock su osigurali osnovne instrumente i pojačala, dok su svi koji su parcijalno sudjelovali u Jamu sobom donosili svoje blago, svoje glazbene instrumente. Svemu su se pridružili i mladi polaznici Ri Rock Akademije, tako da je Session dobio i elemente od kojih će biti sastavljen u budućnosti.

Foto galerija: Traffic Jam Session: Ri Rockeri notama oduzimaju prednost automobilima u Vodovodnoj ulici Foto: Vedran KaruzaU velikoj mjeri uklopljeni u isto razmišljanje, članovi MO Hartera su istovremeno postaviti Kvartovski komposter u kojem bio otpad mogu zbrinjavati stanovnici čitavog kvarta, a ako se i tako može doživjeti čitavu ovu priču, Udruga Ri Rock je poslala i nedvosmislenu poruku “gradskim ocima” kako upravo taj dio Rijeke zaslužuje sasvim drugačiji tretman, točnije kako Vodovodna ulica ima itekako veliki potencijalno postati privlačnim, art kutkom središta grada.