Nastavak ulaganja

PLATAK Radeševo će ove zime biti zasnježeno, ali na omiljenom izletištu radi se još puno toga

Sanja Gašpert

Ilustracija / Arhiva NL

Ilustracija / Arhiva NL

Provedena javna nabava za glavni projekt nove četverosedežnice do Radeševa te se očekuje izrada glavnog projektaPLATAK – Nastavljaju se ulaganja u Platak, sustav za zasnježenje ide dalje, Radeševo će ove zime biti zasnježeno, iduće godine je u planu baby lift i žičara Pribeniš.


Provedena je javna nabava za glavni projekt nove četverosedežnice do Radeševa te se očekuje skorašnja izrada glavnog projekta, odnosno ishođenje građevinske dozvole. Uz postojećih deset, nadograđeno još pet roštilja te se ide u izgradnju pet novih piknik-zona, analiziraju se i mogućnosti investiranja u vidikovac, tu je i jezero kapaciteta 50.000 kubika, oko kojega je uređena šetnica kao novi turistički proizvod, a dovršavaju se i postojeći infrastrukturni projekti.


Samo u ovoj godini Primorsko-goranska županija u Platak je uložila dvanaest milijuna kuna. Ove je godine Županijska uprava za ceste sanirala posljednji od sedam dosad uređenih kilometara ceste koja se spušta s parkirališta Platak uređenog 2014. godine. Nakon sanacije ovogodišnje dionice preostala su još tri posljednja kilometra do raskrižja, koja su u planovima uređenja u sljedeće dvije godine, čime bi glavna prometnica prema Platku bila u cijelosti sanirana. U proteklih osam godina, Županijska uprava za ceste uložila je u parkiralište i glavnu prometnicu koja vodi prema Platku ukupno 24 milijuna kuna.
U Platak ulaže i Općina Čavle, koja je prošle godine uložila znatna proračunska sredstva u obnovu krovova Mali i Veliki dom te uspješno realizirala projekt obnove žičare Tešnje sufinanciranog od strane Središnjeg državnog ureda za sport. Dodatna općinska ulaganja u ovoj godini odnose se na obnovu nerazvrstane ceste prema Malom domu na Platku koja je zbog izgradnje akumulacijskog jezera bila u dosta lošem stanju te je nedavno završena njezina obnova, a vrijednost projekta je oko 300 tisuća kuna.


Na dionici dugoj 250 metara postavljen je novi sloj asfalta, rubnjaci, a istovremeno je riješen i problem nanosa vode. Osim toga, cesta je proširena čime je omogućeno mimoilaženje vozila. Za uređenje spomenute ceste Općina Čavle osigurala je u ovogodišnjem proračunu 200 tisuća kuna, a dodatnih sto tisuća kuna osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Platak iz dana u dan raste i privlači sve veći broj rekreativaca te je cijelo proteklo ljeto svaki vikend bio ispunjen brojnim sadržajima i manifestacijama.