HKD na Sušaku

Pjevački zbor mladih Josip Kaplan prisjetio se pobjede u emisiji “Do posljednjeg zbora”

Marko Dobrecović

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Kaplanovci su na pozornici HKD-a izvodili pjesme kao što su New York New York, Circle of life, Brazda i ostale pjesme koje su ih prije deset godina vodile do trijumfaPjevački zbor mladih Josip Kaplan je današnjim koncertom u HKD-u na Sušaku obilježio deset godina od pobjede u HRT-ovoj emisiji „Do posljednjeg zbora.“ Poznati riječki zbor je tog svibnja prije točno deset godina slavio u prvoj sezoni HRT-ovog šoua te tako stekao popularnost u cijeloj zemlji. Desetljeće poslije, Kaplanovci su se prisjetili svojih avantura iz 2012. godine te jednakim, ako ne i većim žarom zapjevali poznate im stihove.

Foto galerija: Pjevački zbor mladih "Josip Kaplan" Foto: Sergej DrechslerČlanovi PZM Josip Kaplan su u spomenutoj emisiji slavili zahvaljujući savršenoj usklađenosti glasova, zanimljivim koreografijama i strasti kojom je obilovao svaki njihov nastup. – Našu avanturu u emisiji „Do posljednjeg zbora“ pamtim kao jedno vrlo intenzivno i sjajno razdoblje. Ovim koncertom smo se prisjetili te avanture, a na pozornici je, pjevalo osam članova zbora koji su bili dio te pobjedničke postave otprije deset godina. Koncert je okupio drage nam ljude i vjernu publiku koji su se zajedno s nama i našim videoprojekcijama prisjetili pobjede u šou „Do posljednjeg zbora“, rekla je voditeljica PZM Josip Kaplan Doris Kovačić.Kaplanovci su na pozornici HKD-a izvodili pjesme kao što su New York New York, Circle of life, Brazda i ostale pjesme koje su ih prije deset godina vodile do trijumfa. Obljetnički je koncert probudio uspomene čestih odlazaka u Zagreb, stoga se večeras članovima Kaplana pridružio Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia Discors, još jedan finalist prve sezone „Do posljednjeg zbora.“ Voditeljica zbora Doris Kovačić govori kako su zagrebačke uspomene česta tema razgovora članova zbora. – Na našim probama i koncertima često prepričavamo situacije i dogodovštine s te naše avanture. Večeras su nam se pridružili članovi zbora Concordia Discors koji su se oduševili kada smo ih pozvali da nam budu gosti, dodaje Doris Kovačić. 
Sjajan glazbeni doživljaj su upotpunili nekadašnji članovi zbora Josip Kaplan koji su se iz gledališta pridružili svojim prijateljima i izvedbom zaslužili glasan pljesak publike koja je cijele večeri svojim dlanovima pozdravljala izvedbe zborova.