Priče s place

Piše Katarina Bošnjak: Unatoč potresu, veselo na placi

Katarina Bošnjak

Voća ima u izobilju / Foto S. DRECHSLER

Voća ima u izobilju / Foto S. DRECHSLER

Raznovrsnog voća bilo je u izobilju, od slatkih klementina za 1,60 eura po kilogramu, ili pak tri eura za dvije kile, do naranči za 1,50 eura 


Jučer oko 11 sati, odmah nakon potresa koji su neki osjetili, a neki ne, na placi je vladala vrlo pozitivna i vesela atmosfera. Osim što je dan bio sunčan i topao, također je bilo i mnoštvo kupaca koji su izmamili osmijehe na lica prodavača dok su spremno čekali iza svojih štandova. Ovakvim se danima obično u Verdijevoj ispred Plodina pojavi i koji štand s cvijećem, no ovoga puta cvijeća van aleje nije bilo, valjda je još rano. Doduše, raznovrsnog voća bilo je u izobilju, od slatkih klementina za 1,60 eura po kilogramu, ili pak tri eura za dvije kile, do naranči za 1,50 eura.


Moglo se naći čak i avokada, a prodavali su se za gotovo 6 eura po kilogramu, što možda zvuči skupo, no jeftinije je nego u nekim dućanima, osim ako u dućanu nisu na popustu.
Kupovale su se jabuke svih vrsta, a sada ima i jabuka greni, to jest australske Granny Smith za 1,30 eura po kili, dok je kivi 2,60 eura po kili. U odnosu na prošli tjedan cijene određenog povrća su povećane, pa se tako češnjak vratio na cijenu od prije nekoliko mjeseci, na 7 eura po kilogramu.