Udruga Palentar

Palenta kompirica kuha se na Hahliću

Sanja Gašpert

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Neprocjenjivo prekrasan pogled na Grobnišćinu i Kvarner, zadovoljstvo pri osvajanju jednog od vrhova Grobničkih alpi i druženje uz zajednički ručak - sve nas to čeka u subotu, 26. lipnjaKako je posljednja subota u lipnju na području Grobnišćine tradicionalno dan promoviranja autohtonog grobničkog jela palente kompirice i grobničkog sira bit će tako i ove godine.


Nažalost, već drugu godinu zaredom zbog epidemioloških razloga izostat će klasičan Festival palente i sira sa spektakularnim istresanjem ogromne palente od pola tone, ali Turistička zajednica Jelenje i Općina Jelenje i ove godine spajaju uživanje u prirodnim ljepotama Grobničkih alpi s uživanjem u autohtonim proizvodima Grobnika i to na nadmorskoj visini od 1097 metara, na Hahliću.


Kuhari Udruge Palentar sa svojom meštricom, Grozdanom Rak, kuhat će miću palentu kompiricu koja će se dopremiti do planinarskog doma te uz mladi grobnički sir i planinarski fažol biti poslužena svim penjačima.
– Pozivamo sve ljubitelje outdoor aktivnosti i domaće hrane da se prijave na Festival penjanja i spuštanja na Hahlić. Uspon do Planinarskog doma Hahlić organiziran je sa stručnim vođenjem članova Planinarskog društva Obruč po planinarskoj stazi “po čeki”, dugačak je oko pet kilometara, a traje oka dva i pol sata.


Neprocjenjivo prekrasan pogled na Grobnišćinu i Kvarner, zadovoljstvo pri osvajanju jednog od vrhova Grobničkih alpi i druženje uz zajednički ručak – sve nas to čeka u subotu, 26. lipnja. Polazak je u osam sati s parkirališta u Podkilavcu, ističu organizatori.


Prijave primaju u TZ Jelenje, na broj 091/4060 900, mail [email protected] ili PD Obruč na broj 091/726 1938, mail [email protected].