Humanitarna akcija

Palačinke umjesto norijade: Maturanti Građevinske tehničke škole časte

Edi Prodan

Maturanti Građevinske tehničke škole i lani su pekli palačinke na Korzu / Snimio Silvano JEŽINA

Maturanti Građevinske tehničke škole i lani su pekli palačinke na Korzu / Snimio Silvano JEŽINA

Sredstva dobivena od prodaje palčinki bit će donirana udruzi »Portić« poznatoj i kao »Tete pričalice«Treću godinu zaredom maturanti smjera Dizajner unutrašnje arhitekture Građevinske tehničke škole u Rijeci i školska učenička zadruga Skica organiziraju humanitarnu akciju kojom žele ukazati na problem nepotrebnog trošenja prehrambenih namirnica, prvenstveno brašna i jaja, povodom proslave posljednjeg dana škole za maturante, u narodu popularno zvane »norijade«.


Naime, svake se godine na taj dan prosipaju velike količine brašna i jaja koja se mogu upotrijebiti za prehranu onima kojima je to najpotrebnije.


– Odlučili smo ne bacati hranu već od tih namirnica peći palačinke, usrećiti ljude i donirati dobivena sredstva u humanitarne svrhe udruzi »Portić« poznate i kao Tete pričalice koje usrećuju svojim radom male pacijente u Dječjoj bolnici Kantrida. Vidimo se na Korzu u ponedjeljak 21. kolovoza, dođite, zasladite se i uveličajte ovu našu akciju. Pozvani ste baš svi, poručuju dizajneri iz riječkog GTŠ-a.