Toni's (Birth)day

PALACH PAMTI TONIJA IVANČIĆA: Sav prihod od dirljive večeri Dječjoj bolnici Kantrida

Ivana Kocijan

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin

Sav prihod od prodaje ulaznica kao i prihod prikupljen donacijama u cijelosti će biti iskorišten za uređenje odjela Dječje bolnice Kantrida, točnije za obnovu i opremanje Zavoda za nefrologiju, gastroenetrologiju i nefrologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.OKC Palach sinoć je ugostio veliki humanitarni koncert Toni’s (Birth)day, organiziran u sjećanje na Tonija Ivančića, mladog Riječanina koji je prerano preminuo prije šest godina. Njemu u čast proteklih su godina organizirani humanitarni vaterpolski turniri, a od ove godine povodom njegovog rođendana koji je 17. veljače, u sjećanje na njega organiziraju se i humanitarni koncerti.


Na koncertu koji je organizirala Udruga Primorski pijat nastupili su: Krešo i Kisele kiše, Saša 21, Obrazovni program, One Piece Puzzle, Nord, Dellboys, Callahan, Media Effect i PHC, dok je u pauzama i nakon svirke glazbu puštao poznati DJ DOG.


Sav prihod od prodaje ulaznica kao i prihod prikupljen donacijama u cijelosti će biti iskorišten za uređenje odjela Dječje bolnice Kantrida, točnije za obnovu i opremanje Zavoda za nefrologiju, gastroenetrologiju i nefrologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.
– Prošlo je iznad svih očekivanja. Na koncertu je vladalo pravo rođendansko raspoloženje. Više od tristo posjetitelja je, vjerujem, uživalo u osmosatnom programu što im je pripremila Udruga Primorski pijat u suradnji sa OKC-om Palach, Udrugom Ri Rock i ostalim partnerima i donatorima ove humanitarne priče. Posebno smo ponosni na činjenicu da je maksimalno poštovana satnica što dokazuje da Rijeka može računati na festivalska glazbena događanja. Napominjemo da je posebni račun za uređenje odjela Dječje bolnice Kantrida otvoren sljedećih mjesec dana i vjerujemo da ćemo do tada uspjeti prikupiti sva sredstva i nabaviti svu opremu potrebnu za četiri odjela bolnice. Broj računa je IBAN HR1524020061500068092, rekao je Ivan Milatić, inicijator i jedan od organizatora koncerta.


Dodajmo za kraj da će drugo izdanje humanitarnog koncerta Toni’s (birth)day bit će održano 15. veljače 2020. godine, no o tome više po zaključenju ove akcije.