Smijeh, radost i ples

ODRŽAN JUBILARNI FESTIVAL Talenti i potencijali na 20. i-Festu

Bruna Matičić

Svatko posjeduje nešto osobno i vrijedno, poruka je s i-Festa / Foto M. GRACIN

Svatko posjeduje nešto osobno i vrijedno, poruka je s i-Festa / Foto M. GRACIN

Sudionici su pokazali svoja glazbena, dramska i likovna znanja i umijeća, a njihove je nastupe u HKD-u pljeskom pratila puna dvorana 


RIJEKA Dječji smijeh i radost, pjesma i ples danas su odjekivali Hrvatskim kulturnim domom na Sušaku zahvaljujući četiristotinjak sudionika jubilarnog 20. i-Festa, Festivala stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.


Ograničenja nema


Ova tradicionalna manifestacija već dvadesetu godinu za redom održava se u sklopu projekta »Rijeka – Zdravi grad« u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, a za cilj ima uključiti što više djece s teškoćama u razvoju te mladih i odraslih osoba s invaliditetom kako bi pokazali svoje talente i potencijale.

Foto galerija: i-Fest u HKD-u na Sušaku Foto: Marko Gracin

– Drago nam je što se festival nakon dvije godine vratio na daske HKD-a te što su sudionici dobili priliku pokazati sve ono što su pripremali i uvježbali. Svi znamo da tjelesni invaliditet ili bilo koji drugi invaliditet nije nešto što osobe ograničava da žive život punim plućma, a cilj ove manifestacije je, između ostalog, da građanima pokažu kako ograničenja ne postoje, rekao je u ime organizatora Jadran Mandekić, voditelj projekta »Rijeka – Zdravi grad«.


– Pružimo sreću svima jer svatko od nas ima ono nešto što ga razlikuje od drugih i zato je vrijedan divljenja i poštovanja. Mi to pokazujemo punih dvadeset godina učeći jedni druge, a neka danas i drugi uče od nas jer svaki čovjek posjeduje nešto osobno i vrijedno, poručio je s pozornice dugogodišnji voditelj festivala Dražen Turina Šajeta kojem su se kao suvoditelji pridružili Isabella Hujić, Gordana Rogić i Beata Heic.


U cjelodnevnom programu, koji je bio podijeljen u dva dijela, sudionici festivala pokazali su svoja glazbena, dramska i likovna znanja i umijeća, a njihove je nastupe na pozornici HKD-a Sušak pljeskom pratila dvorana puna roditelja i ostalih članova obitelji, učitelja i odgojitelja te predstavnika brojnih riječkih udruga, ustanova i organizacija civilnog društva koje okupljaju djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.


Prodajna izložba


Uz nastupe na pozornici, kreativnost mladih umjetnika mogla se vidjeti i na prodajnoj izložbi koja se tijekom održavanja programa održala u atriju HKD-a na Sušaku, a koja je prigodnim radovima i kreacijama cijeli festival obogatila božićnim ugođajem.