Rijeka Outdoor

Nordijskim hodanjem protiv blagdanskog prejedanja

Alenka Juričić Bukarica

Ilustracija / Foto Rijeka Outdoor

Ilustracija / Foto Rijeka Outdoor

Nastavak programa Rijeka OutdoorI u adventsko vrijeme Turistička zajednica grada (TZG) Rijeke nastavlja s brojnim aktivnostima, pa tako i suradnju s Nordic Walking Teamom Opatija te KŠR-om Gorovo. Slijedi nastavak programa Rijeka Outdoor – nordijsko hodanje i pješačenje Adventska šetnja.


Nordijski dan će se održati u ove nedjelje, 3. prosinca, a započet će okupljanjem sudionika na riječkom Molo longu u 9 sati. TZG Rijeke je za prvih 60 sudionika koji dođu na mjesto okupljanja pripremila poseban dar, i to kapicu Djeda Mraza.


Povorka će, predvođena stručnim vodičima, nakon vježbi zagrijavanja krenuti na pohod trasom Staza uz Rečinu na potezu Molo longo – Hartera – šetnica uz Rečinu – mlin Žakalj – šetnica uz Rečinu – Trsat (Gradina) – Molo longo.
Izuzetno je to atraktivna staza koja otkriva brojne lokacije koje nude Rijeka i njezina okolica, a za ovu zahtjevnu stazu dužine 10 kilometara predviđeno je trajanje savladavanja od 3,5 sata. Ono što svakako valja napomenuti je da se za sudjelovanje mogu prijaviti pripadnici svih generacija, dovoljno je na vrijeme doći na mjesto okupljanja te imati odgovarajuću odjeću i obuću.


Štapove za hodače osiguravaju organizatori, koji napominju da postoji mogućnost da će se, u slučaju loših vremenskih uvjeta koji će otežati kretanje navedenom rutom, program održati na alternativnoj ruti.


Organizatori podsjećaju sudionike da u aktivnostima sudjeluju na vlastitu odgovornost. Iz riječkog TZ-a su poručili i kako će nedjelja biti odličan dan za nordijsko hodanje i ljubitelje zdravog života. Spojeno s adventskim vremenom bit će to i njihov način obilježavanja blagdanskog doba kada je, ističu, kretanje itekako potrebno.