Hilton Costabela

Deni Srdoč predstavio novi koncept: Nebo lovi drugu Michelinovu zvjezdicu

Edi Prodan

Dimitrije Vasiljević, Deni Srdoč i Ryan Gauci /Snimio Vedran KARUZA

Dimitrije Vasiljević, Deni Srdoč i Ryan Gauci /Snimio Vedran KARUZA

Odlučili smo zbližiti restoran Nebo i lounge bar kojim dominiraju kokteli Dimitrija Vasiljevića, napraviti novi iskorak kako bi se zadovoljstvo gostiju dodatno podiglo, istaknuo je Deni Srdoč, pojasnivši kako će se neka »mala jela« s potpisom Neba služiti u loungeuRIJEKA – Lov, ne na zeleni dijamant, ali da na prvi hrvatski restoran s dvije Michelinove zvjezdice. Takva bi se po prilici priča mogla iščitati iz najave koju su na posebnoj press konferenciji u Hilton Rijeka Costabella Beach Resortu iznijeli ugledni chef restorana Nebo tog hotela Deni Srdoč i njegov tim. Riječ je bila ujedno i o novom konceptu koji bi Nebu trebao priskrbiti dodatnu diferencijaciju u odnosu na konkurenciju, i to ne samo hrvatsku, jer taj se restoran zahvaljujući svojoj kreativnosti i posebnosti ističe i na regionalnoj razini. Uostalom, obližnja Slovenija i njezina maestralna chefica Ana Roš u svom restoranu već ima dvije zvjezdice.


Autor koktela Dimitrije Vasiljević / Snimio Vedran KARUZA

Autor koktela Dimitrije Vasiljević / Snimio Vedran KARUZA


 


Disperzija senzacija


Nakon uvodnog pozdrava Ryana Gaucija, generalnog direktora riječkog Hiltona, novinarima se obratio Deni Srdoč.

– Odlučili smo zbližiti sam restoran Nebo i lounge bar kojim dominiraju kokteli Dimitrija Vasiljevića, napraviti novi iskorak kako bi se zadovoljstvo gostiju dodatno podiglo, istaknuo je lanjski dobitnik Michelinove zvjezdice, chef Hiltonovog Neba Deni Srdoč pojasnivši kako će se neka »mala jela« s potpisom Neba služiti u loungeu, dakako, s Denijevim potpisom.


 Dio lounge menija Denija Srdoča / Snimio Vedran KARUZA

Dio lounge menija Denija Srdoča / Snimio Vedran KARUZANovinari su nakon uvodnih riječi bili posluženi s pet autorskih koktela Dimitrija Vasiljevića, jednog od najboljih barmena Hrvatske: Oldie, Fire & Smoke, Dinya, Tea Time i The Sky zvijezde su koje će i taj dio Hiltona sasvim sigurno uzdignuti na respektabilnu razinu.– Nisam od velikih riječi, izražavam se koktelima, bila je Dimitrijeva poruka u koju smo se i sami mogli uvjeriti, posebno u veliku disperziju senzacija koju pružaju njegovi kokteli.


Odlična popunjenost hotela


Iznimno smo zadovoljni popunjenošću hotela. U prvom kvartalu smo predviđali popunjenost do 25 posto, bila je 40 i više. Ovih dana, za Uskrs, kao i ovog tjedna popunjenost nam je na razini 80 posto, što je također iznad svih očekivanja. Ukratko, jako smo zadovoljni popunjenošću hotela, dok o Nebu samo – superlativi: gostiju je iznad svih očekivanja, vjerujemo da će tako biti i u mjesecima što slijede.


Kad bismo se u gastronomiji koristili sportskim rječnikom, Srdoč bi se u svakom slučaju mogao definirati osobom u kojoj se isprepliću sjajni voljni moment i jednaka takva kreativnost. Rezultat toga je da je Nebo, iako je Hilton otvoren tek lani u srpnju, već u idućoj podjeli Michelinovih zvjezdica koja je uslijedila prvih dana rujna dobio svoju prvu zvjezdicu. Uspješan put tima koji vodi Srdoč, a broji više od dvadeset mladih i vrlo ambicioznih kuhara, konobara, specijalistice za proizvodnju kruha te odličnih sommeliera, pokazao se po velikoj zainteresiranosti gostiju iz čitavog niza zemalja okruženja. Restoran Nebo je uvijek dobivao nepodijeljene simpatije gostiju, a dodamo li tome činjenicu da je Srdoč dio svoje chefovske superiornosti »brusio« u baskijskim restoranima, koji se nikako ne zadovoljavaju samo jednom zvjezdicom, konstatacija s početka ovog teksta itekako – stoji.


 Dio lounge menija Denija Srdoča / Snimio Vedran KARUZA

Dio lounge menija Denija Srdoča / Snimio Vedran KARUZA


 


Iščekivanje lipnja


Nakon press konferencije uslijedila je prva lounge-koktel večera složena prema novom konceptu.U svakom slučaju, gastronomija Rijeke te famozna 23 gastronomska kilometra Liburnije se nakon predstavljanja novog koncepta Neba imaju čemu radovati. Baš kao što će s nestrpljenjem čekati i rezultate nove edicije Michelinovog vodiča za Hrvatsku čije je objavljivanje najavljeno za – početak lipnja.Dodajmo još da je ova zanimljiva gastronomska večer bila nadopunjena ugodnim izborom glazbe popularnog riječkog DJ-a i radijskog voditelja Tomislava Škulja.


Nazdravljanje uz nove koktele / Snimio Vedran KARUZA

Nazdravljanje uz nove koktele / Snimio Vedran KARUZA