Procjepljivanje u Rijeci

Na Zametu traje prvo masovno cijepljenje starijih osoba, cjepivo će primiti njih 500: ‘Valjda nas ne čeka eksponencijalni rast’

D. K.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Na području Rijeke i riječkog prstena svaki je od stotinu liječnika opće medicine imao pravo odabrati po pet pacijenataOko pet stotine Riječana starijih od 65 godina bit će procijepljeno tijekom današnjeg prijepodneva u dvorani centra Zamet. Radi se o dosad najmasovnijem cijepljenju u Hrvatskoj, a na području Rijeke i riječkog prstena svaki je od stotinu liječnika opće medicine imao pravo odabrati po pet pacijenata.


Organizirano je šest cijepnih punktova i sve bi trebalo biti gotovo u roku od nekoliko sati.


“Sve ide vrlo dobro, mislim da su naši stariji sugrađani ipak to mogli napraviti u nekom redu i prikladnim epidemiološkim uvjetima. Broj novooboljelih raste, ali nadamo se da će doseći plato i da se sada neće raditi o eksponencijalnom rastu. Vidjet sve ćemo u sljedećim tjednima”, rekao je Vladimir Mićović iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije.


Foto galerija: Dvorana Zamet: Prvo masovno cijepljenje starijih od 65 u Hrvatskoj Foto: Marko Gracin
On navodi kako je dosta starijih Riječana, već procijepljeno, ali se nada da će se sve sada dodatno ubrzati.


“Nadamo se da ćemo 40 tis naših sugrađana starije dobi procijepiti u neko razumno vrijeme i da onda odemo u treću fazu, a to je procjepljivanje svih ostalih skupina stanovnika. Cilj je čim prije dostići 70 posto procijepljenosti u Primorsko – goranskoj županiji”, dodao je Mićović.