Od 10. do 12. lipnja

Na Trgu Riječke rezolucije jedinstveni Kvarner Wines Festival WineRi 2021.

Sanja Gašpert

S jednog od prošlih izdanja festivala WineRi, u Guvernerovoj palači / Foto arhiva NL

S jednog od prošlih izdanja festivala WineRi, u Guvernerovoj palači / Foto arhiva NL

Radno vrijeme festivala je četvrtak, 10. lipnja od 15 do 22 sata te petak i subotu, 11. i 12. lipnja od 12 do 22 sataOd 10. do 12. lipnja po prvi puta će se na Trgu Riječke rezolucije u Rijeci na otvorenom održati jedinstveni Kvarner Wines Festival WineRi 2021. Festival se održava u organizaciji Udruženja Kvarner Wines, odnosno vinara članova Zadruge vinara Proizvođačke organizacije Vina Kvarnera.


Radno vrijeme festivala je četvrtak, 10. lipnja od 15 do 22 sata te petak i subotu, 11. i 12. lipnja od 12 do 22 sata.


Trg Riječke rezolucije postat će na tri dana centar eno-gastronomske ponude Kvarnera, a u sklopu samog festivala će se na Visokoj poslovnoj školi PAR, u okviru predstavljanja novog studijskog programa “Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu” održati i prezentacije, odnosno radionice Vina Kvarnera u srcu Rijeke i Pjenušava vina Kvarnera u srcu Rijeke.
Kako ističu organizatori, cljevi Kvarner Wines Festival WineRi 2021. su prezentacija Vina Kvarnera (autohtonih sorti, pjenušaca…) i kvarnerskih proizvoda (pršut, sir, ulje, baškot), predstavljanje edukacijsko, izložbenog, prodajnog prostora Centra autohtonih proizvoda Primorsko-goranska kašetica, turistička promocija Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, odnosno Kvarnera kao eno-gastronomske turističke destinacije.


Na Kvarner Wines Festival WineRi 2021. svi će posjetitelji imati mogućnost degustirati više od 50 etiketa kvarnerskih vina s naglaskom na autohtone vinske kvarnerske sorte, a nastupit će vinari iz vinske regije Kvarner – vinogorje Opatija – Rijeka – Vinodol OPG Plovanić Vina iz Kastva, Eko selo Selce iz Selca, Vinska kuća Pavlomir iz Novog Vinodolskog, vinogorje Krk (Vrbnik) Estate Winery Katunar, Kuća vina Ivan Katunar, Obiteljska zadruga Gospoja, Vinarija Šipun, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Ugostiteljstvo i trgovina Nada.


Svoje će proizvode promovirati i obrt Kotač Lokve s goranskim rakijama i likerima, Sirana Hlam s Krka sa sirevima i proizvodima od mlijeka, Krčki pršut Žužić s Krka s pršutom i suhomesnatim proizvodima i Tramuntana Wood Craft s proizvodima od drva te ugostiteljska ponuda Primorska konoba.


Suorganizatori Kvarner Wines Festivala WineRi su Udruga Žlahtina vinogradari i proizvođači vina i Udruga Kvarnerska Kvaliteta, dok su pokrovitelji Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, odnosno Centar autohtonih proizvoda Primorsko-goranska kašetica, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Rijeke, HGK Županijska komora Rijeka, HOK Primorsko-goranske županije, Visoka poslovna škola PAR i Jamnica.