Županijski stožer

Na respiratoru u KBC-u Rijeka leži sedam zaraženih osoba. U zadnja 24 sata preminula je još jedna, nije bila cijepljena

P. N.

Danas je 86 novih slučajeva. Ozdravilo je još 59 osoba, a broj aktivnih slučajeva bolesti je 664Primorsko-goranska županija danas ima 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom na 1.894 obrađena uzorka brisa. Iz Rijeke i riječkog prstena je 56 novooboljelih, 12 ih je s Krka, deset s Liburnijskog područja, troje s Raba, dvoje s Lošinja te po jedna osoba s područja Crikveničko-vinodolske rivijere,Gorskog kotara i Cresa.  52 novooboljele osobe pripadaju radnoj populaciji, 22 mlađim kategorijama stanovništva, a 12 su osobe starije od 65 godina.


Ozdravilo je još 59 osoba, a broj aktivnih slučajeva bolesti je 664.


“Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je 32, dok je
na respiratoru u jedinici intezivne skrbi 7 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana preminula je jedna necijepljena osoba od COVID-19 bolesti s prebivalištem iz Ličko-senjske županije. Udio hospitaliziranih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog stagnacije porasta broja aktivnih slučajeva te stagnacije broja hospitalizacija u PGŽ-u malo pao u odnosu na jučerašnji te iznosi 4.81%”, javljaju iz Stožera.