PGS-ovka

Mičić Badurina: Blaževića štiti koalicija nacionalnog HDZ-a i lokalnog SDP-a

Marinko Glavan

Tea Mičić Badurina / Foto Sergej Drechsler

Tea Mičić Badurina / Foto Sergej Drechsler

Nismo o tome razgovarali s predstavnicima drugih stranaka, ali naš stav je jasan - Blažević mora otići, ističe Tea Mičić BadurinaPrimorsko goranski savez će podržati prijedlog Kazališnog vijeća za smjenu intendanta HNK Ivana pl.Zajca Marina Blaževića, kada taj prijedlog dođe na dnevni red Gradskog vijeća.


Vjerujem da će to biti već na sjednici 22. rujna, ali još nismo dobili potvrdu toga, odgovorila je predsjednica riječkog ogranka PGS-a Tea Mičić Badurina, na pitanje novinara o zahtjevima te stranke za smjenom intendanta.


– O tome će se sigurno raspravljati na Gradskom vijeću. Nismo o tome razgovarali s predstavnicima drugih stranaka, ali naš stav je jasan – Blažević mora otići.
U tom smjeru će ići i naša rasprava u Gradskom vijeću, a naših troje vijećnika glasat će za njegovu smjenu, rekla je Mičić Badurina, koja je potvrdila i da PGS priprema pokretanje sudskog procesa protiv intendanta riječkog kazališta, zbog povrede ugleda i časti.


PGS-ovci su već ranije naveli kako je razlog pokretanja tužbe to što je Blažević u više navrata PGS nazvao “fašističkom, ksenofobnom i nacionalističkom strankom”.


Novinare je zanimalo i kakav će biti odnos snaga u Gradskom vijeću prilikom eventualnog glasanja o Blaževićevoj smjeni, na što je Mičić Badurina odgovorila da u Rijeci nema kolacijskih sporazuma.


– Blaževića bespogovorno štiti velika koalicija nacionalnog HDZ-a i lokalnog SDP-a, jer istovremeno Blaževića rukama i nogama brane i održavaju “na životu” ministrica kulture u HDZ-ovoj vladi Nina Obuljen Koržinek i riječki gradonačelnik, SDP-ovac Marko Filipović.


Počasni predsjednik PGS-a, Nikola Ivaniš je dodao kako je PGS, od sjednice Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o izvještaju o radu riječkog HNK pa sve do danas, jedini od političkih struktura u gradu, podržavao zahtjev djelatnika HNK Ivana pl-Zajca za odlaskom Blaževića s mjesta intendanta.


– Mi nismo inicijalno ti koji su predložili njegovu smjenu ili to zahtijevali, već su to bili sami djelatnici kazališta. A taj njihov zahtjev je potkrijepio i izbor za članove Kazališnog vijeća, u koje su izabrani oni koji su javno tražili smjenu, a protukandidati su im bili Blaževićevi ljudi. Bilo bi logično, kada već u vijeće nije prošao niti jedan od njegovih kandidata, da je sam odstupio s funkcije.