Izborna skupština 

Maša Smokrović nova predsjednica riječke podružnice HUP-a

Sanja Gašpert

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Smokrović je rekla kako će Podružnica HUP-a u Rijeci u novom četverogodišnjem mandatu svoje djelovanje usmjeriti na sljedeće prioritetne mjere: jačanje poduzetničke klime, program bespovratnog poticanja poduzetništva, smanjenje administrativnog i poreznog opterećenja poduzetnicimaRIJEKA Hrvatska udruga poslodavaca Podružnica Rijeka održala je izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo podružnice. Maša Smokrović iz Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju “Helena Smokrović” izabrana je za novu predsjednicu riječke podružnice HUP-a, za dopredsjednike su izabrani Josip Rupčić – Naval Agent i Mihajlo Mirković – Calucem.


Imenovani su novi članovi Izvršnog odbora – Mirjana Palada Kmetović – Plodine, Sandra Uzelac – Brodogradilište “Viktor Lenac”, Duško Radulović – Sensum, Aleks Fonović – Rockwool Adriatic, Miladin Marković – DI Klana i Željko Miljanić – Poliklinika Rident.


Regionalni ured HUP-a u Rijeci djeluje na području tri županije i udružuje poslodavce Istre, Kvarnera, Gorskog kotara i Like te sudjeluje u svim tripartitnim tijelima i inicijativama na području regionalne i lokalne samouprave.
– Kao što krovni HUP brine za interese poduzetnika Hrvatske, tako i HUP Podružnica Rijeka zastupa interese poduzetnika s našeg područja. Nakon godina aktivnog djelovanja u HUP-u, kako na granskoj i krovnoj, tako i regionalnoj razini, vjerujem da doprinos HUP-a Podružnice Rijeka može biti i puno veći.


Kroz jaču suradnju s regionalnom i lokanom vlasti poslodavci mogu dati svoj doprinos u svim strateškim i operativnim gospodarskim pitanjima zajednice u kojoj djeluju. Pritom će u fokusu naših aktivnosti biti ukidanje administrativnih opterećenja te komunalnih i poreznih nameta.


Uz snažnu podršku dopredsjednika i ostalih članova novog vodstva Podružnice Rijeka očekujem da ćemo uspješno nastaviti aktivnosti usmjerene na bolje uvjete poslovanja i snažnije pozicioniranje poduzetnika u našoj regiji, kazala je Maša Smokrović.


Dodala je kako će Podružnica HUP-a u Rijeci u novom četverogodišnjem mandatu svoje djelovanje usmjeriti na sljedeće prioritetne mjere: jačanje poduzetničke klime, program bespovratnog poticanja poduzetništva, smanjenje administrativnog i poreznog opterećenja poduzetnicima.


Zaključno je nova predsjednica HUP-a Rijeka istaknula kako je uloga poslodavaca puno šira od pojedinačnog poslovnog uspjeha te svaki odgovoran poslodavac može i mora značajno pridonijeti razvoju svoje poslovne i društvene zajednice.