Grad Rijeka

Martina Mašić, Nada Kegalj i Nela Dundović ambasadorice odgoja i obrazovanja

Ingrid Šestan Kučić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Uz priznanje nagrađene riječke prosvjetne djelatnice dobile su po 929 euraRIJEKA – Učiteljica Osnovne škole Kantrida Martina Mašić, psihologinja Osnovne škole Podmurvice Nada Kegalj i odgajateljica Dječjeg vrtića More Nela Dundović ovogodišnje su dobitnice nagrada Grada Rijeke “AmbasadoRI odgoja i obrazovanja”.


Riječ je o nagradi koju je Grad ustanovio prije četiri godine s ciljem isticanja neporocjenjive uloge proaktivnih, inovativnih i predanih odgojno-obrazovnih djelatnika u procesu prepoznavanja i razvoja potencijala sve djece, u izgradnji održive i demokratske škole, a time i uspješne te sretne zajednice.


Uz priznanje nagrađene riječke prosvjetne djelatnice dobile si po 929 eura, a čestitajući laureatkinjama zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan na današnjoj je svečanosti istaknula da se radi o osobama koje su svoj radni vijek posvetile najmlađima, onima na kojima ostaje budućnost Rijeke.
– Grad Rijeka kontinuirano podržava nadogradnju odgoja, školstva i odgojno-obrazovnog rada. Ulaganja se tiču brojnih prepoznatljivih projekata i programa, poput RInkluzije, “Moje Rijeke”, Sportske škole Grada Rijeke Ri move, Građanskog odgoja i obrazovanja, a iznimno važan kotač u provedbi ovih programa upravo ste vi, učitelji i odgajatelji, vi dobri ljudi.


Učiteljski poziv obilježio je zasigurno vaš radni vijek, a vi ste obilježili generacije djece i učenika i pomogli im da odrastu u sretne, ostvarene, tolerantne i aktivne ljude, poručila je zamjenica gradonačelnika.Zahvaljujući se na nagradi Mašić je istaknula dobru suradnju škola i Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo ocjenivši kako Grad prepoznaje važnost učitelja i odgojitelja.


– Neki misle da je biti učitelj lako, ali nije. Osim što djecu učimo čitati i pisati zajedno s njihovim roditeljima želimo da postanu dobri ljudi, naglasila je Mašić.


Ona je mentorica razredne nastave, zaposlena u programu cjelodnevne nastave, a osim neposrednog rada u razredu provodi niz aktivnosti s učenicima, roditeljima i učiteljima škole.


Voditeljica je i folklorno-plesne skupine učenika i maškarane skupine te je organizatorica svih karnevalskih manifestacija u školi i izvan nje.


S učenicima sudjeluje u nizu školskih natjecanja iz matematike, likovnog stvaralaštva i sporta. Trenerica je i provoditeljica projekta “Rijeka pliva” te provoditeljica međunarodnog projekta “Naša mala knjižnica”.


Mentorica je učiteljima na stručnom osposobljavanju i studentima na stručnoj praksi, a kao volonterka sudjeluje u raznim projektima na lokalnoj razini te humanitarnim akcijama i radu s djecom s posebnim potrebama.


Psihologinja Kegalj osim neposrednog i profesionalnog rada s učenicima i roditeljima provodi edukacije i stručno usavršavanje učitelja s temama iz područja psihologije učenja, strategija poučavanja, komunikacije, vrednovanja i školovanja učenika s posebnim potrebama.


Sudjeluje i u organizaciji rada škole te aktivno prati i sudjeluje u izradi svih oblicima odgojno-obrazovnog procesa. Voditeljica je debatnog kluba “Usudi se misliti!” te tima za darovite učenike i predsjednica je RI PSI Alumni kluba riječkih studenata psihologije, kao i voditeljica tima za psihološke krizne intervencije Hrvatske.


Odgajateljica Dundović ima zvanje odgajateljice savjetnice, a obavljala je poslove voditeljice Podcentra Đurđice i dugogodišnja je mentorica studentima iz kolegija integriranih kurikuluma.


Autorica je posebnog cjelodnevnog glazbenog programa “Integrirani glazbeni program” koji je jedini takve vrste u Rijeci, a u svom radu djecu potiče na radoznalost, promišljanja, istraživanja, samoinicijativnost i kreativnost.


Osmišljava i provodi projekte različitih tema u kojima potiče stvaranje novih ideja, iznošenje i zastupanje stavova te je dugi niz godina bila članica zbora odgajatelja “Duga”.