Preporuka članovima i simpatizerima

Lista za Rijeku: Glasajte za osobu koju smatrate riječkim i kvarnerskim zastupnikom, s jasnim idejama regionalizma i decentralizacije

P. N.

Predrag Miletić I Zdravko Ivanković

Predrag Miletić I Zdravko Ivanković

Lista za Rijeku preporučuje svojim članovima, simpatizerima te riječkim i kvarnerskim lokal-patriotima da ne glasaju za pojedine liste, već da – zaokruže samo svoj preferencijalni glas, za osobu koju smatraju za riječkog i kvarnerskog osobnog zastupnika, s jasnim idejama regionalizma i decentralizacijeU priopćenju novog predsjedništva Liste za Rijeku iz ožujka istaknuto je da Stranka ima široki potencijal suradnje s drugim političkim strankama i u lijevoj i u desnoj poziciji centra, gdje teži suradnji sa svim opcijama koje djeluju za dobrobit građana Rijeke i Kvarnera te podržavaju temeljne ideje Stranke. No, istaknuto je da će Stranka prije svega ostati vjeran i vjerodostojan zagovornik interesa građana našeg kraja. U tom svjetlu stranka Lista za Rijeku želi se očitovati povodom nastupajućih parlamentarnih izbora 17. travnja 2024. te izdati priopćenje, kako slijedi.


“Posljednjih tjedana građani su svjedoci bombastičnih izjava pripadnika stranaka koje se natječu na parlamentarnim izborima 2024. godine. Pripadnici gotovo svih stranaka odjednom se prikazuju kao nove Mesije, koji će se, iznenada, nakon godina tavorenja u političkim klupama, preobraziti u prepoštene zagovornike želja naroda, a bez ikakvih osobnih interesa. Pri tome se u političkoj areni najčešće ne biraju riječi napada na sve ostale kandidate, a umjesto jasnih programa zastupanja interesa naroda najvažniji postaju taktički potezi i PR-ovski efekti kampanja. No, jedina istina jest da parlamentarni izbori u stvarnosti postaju samo izbori za zastupnike u Saboru, gdje će se na slijedeće četiri godine izuzetno dobro udomiti određen broj političara, a koji će potom diljem Lijepe naše razasuti svoje sljedbenike i poklonike, kako bi i oni našli komad kolača u razdiobi imovine građana Republike Hrvatske. Zato stranka Lista za Rijeku, kojoj je primarni interes građana Rijeke i Kvarnera, ne sudjeluje na nastupajućim parlamentarnim izborima. Stranka Lista za Rijeku sudjelovat će na lokalnim gradskim i županijskim izborima 2025. godine, gdje će se svim svojim potencijalima i entuzijazmom lokal-patriota boriti za programe gdje se život zapravo događa, u svom gradu i svom kraju. Zato, potaknuta takvim interesima političkih udruženja koje se zovu stranke, Lista za Rijeku na ovim izborima nema svog koalicijskog favorita. Stranka Lista za Rijeku razumije da su ovi izbori prije svega borba za zastupnička mjesta a ne stranačke programe, te će tako i postupiti. Tim putem, Lista za Rijeku preporučuje svojim članovima, simpatizerima te riječkim i kvarnerskim lokal-patriotima da ne glasaju za pojedine liste, već da – slijedeći činjenicu da se na ovim parlamentarnim izborima biraju osobe a ne programi – zaokruže samo svoj preferencijalni glas, za osobu koju smatraju za riječkog i kvarnerskog osobnog zastupnika, s jasnim idejama regionalizma i decentralizacije, što je jedina demokratska tekovina za donošenje odluka gdje se one većinom i trebaju događati, u gradovima i općinama. Na taj će način izraziti i svoj stav prema ovakvim politikama stranaka u Republici Hrvatskoj, ali i poduprijeti one rijetke kandidate koji osobnim radom i doprinosom mogu biti od koristi zajednici.


Zahvaljujemo se svakom biraču koji se odazove na ovaj poziv stranke Lista za Rijeku i poručujemo da Lista za Rijeku dolazi, ojačana i jedinstvena, na slijedećim lokalnim izborima, za našu Rijeku i naš Kvarner”, poručuju Predrag Miletić i Zdravko Ivanković iz Liste za Rijeku.