Čestitka u Hiltonu

TZ Kvarnera upriličila svečani prijem za vinare iz PGŽ-a nagrađene na Decanteru

Edi Prodan

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Kvarnerski vinari osvojili su 11 medalja srebrnog i brončanog sjaja na prestižnom londonskom Decanteru.

Svečani prijem za vinare iz Primorsko-goranske županije povodom velikog uspjeha, osvajanja 11 medalja srebrnog i brončanog sjaja na londonskom Decanteru, “svjetskom prvenstvu vina i vinara” održan je u Nebo lounge baru by Deni Srdoč hotela Hilton Costabella.


Organizator događanja bila je TZ Kvarnera čija je direktorica Irena Peršić Živadinov izrazila posebno zadovoljstvo velikim uspjehom kvarnerskih vinara što je ujedno od iznimnog značaja za sadržajnost te kvalitetu turizma na istom prostoru.


Vrhunska kvaliteta


Sa sličnim se mislima pridružio i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.– Oduvijek prepoznajemo značaj vinogradarstva i vinarstva za sveukupni razvoj županije.


Vinarima smo s posebnim participacijama pomagali i prigodom sadnje, baš kao što im pomažemo i u svim organizacijskim radnjama koje stvaraju veću prepoznatljivost unutar hrvatske i međunarodne vinske scene, naglasio je župan Komadina.


U ime udruge Kvarner Wines pozivu na jedno iznimno sadržajno druženje sa zanimljivim porukama i za budućnost te grane gospodarstva zahvalili su se predsjednik i direktor Udruge Ivica Dobrinčić te Žarko Stilin.Obojica su istaknuli kako njihov značajni rad od odlaska na sajmove od participacije u cijeni slanja uzoraka vina na Decanter ne bi uspjeli bez suradnje i financijske participacije TZ Kvarnera i Primorsko-goranske županije.


– S vinima naših vinara koje karakterizira vrhunska kvaliteta kao i naglašena autohtonost nastupili smo na brojnim sajmovima Hrvatske i država okruženja što ima veliki pozitivni učinak i na samu prepoznatljivost i privlačnost regije u turističkom smislu, istaknuo je Stilin.Sinergija svih


Iz svih se navedenih izlaganja nametnuo jedinstveni zaključak prema kojem je uspjeh kvarnerskih vinara zapravo plod sinergije svih čimbenika istog područja, od vinogradara do institucija pod čijim okriljem djeluju.


Ivica Dobrinčić je pak naglasio kako se unazad petnaestak godina u život vratilo nekoliko zaboravljenih sorti od kojih crni Sansigot već postiže valike uspjehe, dok će to vrlo skoro učiniti i crvena Trojišćina.– Ono što me posebno veseli je činjenica da je od 15 tisuća trsova Trojišćine njih četiri tisuće posađeno na Susku što najavljuje i konačnu ekspanziju nasada što nam je nakon ovako značajnih priznanja za kvalitetu postalo prijeko potrebno, zaključio je Dobrinčić.


Uz predstavnike skoro svih kvarnerskih vinarija, skupu u Hiltonu prisustvovali su i nedavno ustanovljeni Ambasadori kvarnerskih vina među kojima je i velik broj sommelierki što je također hrvatski – raritet.