Krčka obitelj vinogradara

Kuća vina Ivan Katunar predstavljena u Kašetici: Turistima je sve važnije kušati domaće proizvode

Marko Dobrecović

Snimio Vedran Karuza

Snimio Vedran Karuza

Autohtona sorta crnog vina od kojeg spravljaju vino Sansigot Ivan Katunar im je u 2022. godini donijela zlatnu medalju na Vinistri te broncu International wine challengu, a tu je još jedno zlato ovoga puta s njemačke PAR Wine Award International smotre



RIJEKA  Danas je u Kašetici Primorsko-goranskoj održana prezentacija Kuće vina Ivan Katunar. Ova poznata krčka obitelj vinogradara dugi niz godina postiže sjajne rezultate u svom poslu osvajajući brojne nagrade za svoja vina, a taj uspješan trend su nastavili i u ovoj godini. Autohtona sorta crnog vina od kojeg spravljaju vino Sansigot Ivan Katunar im je u 2022. godini donijela zlatnu medalju na Vinistri te broncu International wine challengu, a tu je još jedno zlato ovoga puta s njemačke PAR Wine Award International smotre. Tome je pridodan još čitav niz nagrada iz mnogih europskih zemalja kao što su Mađarska i Španjolska.



Na prijemu u Kašetici, tom mjestu koje obiluje mnogim proizvodima iz naše plodonosne županije, supružnicima Ivanu i Egle Katunar su se pridružili župan Primorsko-goranski Zlatko Komadina, direktorica turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov te zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski.


Snimio Vedran Karuza

Snimio Vedran Karuza



– Čestitam obitelji Katunar koja je osvojila toliko raznih nagrada u svojoj djelatnosti. Mi kao županija nemamo uvjete za masovnu proizvodnju, ali sve što radimo, radimo kvalitetno. Poznajemo tri pasmine ovaca po našim otocima. To su krčka, creska i paška ovca na kojima otočki poljoprivrednici izgradili mljekarsku djelatnost, stoga danas imamo nekoliko certificiranih vrsti sireva što do prije koju godinu nismo imali. Naša županija je poznata po pčelarstvu i po medunu, a podsjećam da je i ribolovna flota u našoj županiji jaka, rekao je župan Zlatko Komadina.





Irena Peršić Živadinov iz TZ Kvarnera je dodala da je današnjem turistu sve važnije kušati autohtone proizvode po dolasku u destinaciju.


– Imamo se čime ponositi i dičiti. Danas su u fokusu vina, ali imamo svjetska priznanja za brojne proizvode. Sjajnoj promociji pridonosi i brojka od petstotinjak vrhunskih svjetskih novinara koji svako toliko vraćaju na Kvarner i u svojim specijaliziranim magazinima govore o našim domaćim proizvodima te tako podižu prepoznatljivost destinacije, kazala je Peršić Živadinov.


Snimio Vedran Karuza

Snimio Vedran Karuza