Grad Rijeka

Kozala i Belveder neće dobiti garažu, Rastočine hoće, ali ne još

Ljiljana Hlača

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN

Radovi u Rastočinama stoje jer su vezani za gradnju vrtića, odnosno za investiciju tvrtke Sigma koja na mjestu bivšeg Instalatera planira stambeno naseljeRIJEKA – Generalnim urbanističkim planom na Kozali i Belvederu nije predviđena gradnja garaže, ali na Rastočinama da – no radovi stoje jer su vezani za radove na vrtiću, odnosno za privatnu investiciju tvrtke Sigma koja na mjestu nekadašnjeg Instalatera planira još jedno stambeno naselje – odgovor je Grada Rijeke na javno istupanje vijećnika MO-a Kozale Kristiana Starčića, Škurinjske drage Danijela Topalovića te vijećnika u Gradskom vijeću Josipa Kukuljana.


– GUP-om Grada Rijeke iz 2007. na lokaciji postojećeg Dječjeg vrtića Rastočine predviđena je izgradnja garaže, te izgradnja novog dječjeg vrtića u dolini nekadašnjeg Instalatera. Riječ je o dva zahvata koja će po dovršetku rezultirati povećanjem vrtičkih kapaciteta ali i povoljnijom situacijom odvijanja prometa i parkiranja u ovoj zoni. Odjel za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem u cijelosti je dovršio imovinsko pravnu pripremu lokacije za izgradnju novog dječjeg vrtića, proveo parcelaciju i u suradnji s Odjelom za školstvo, koordinirao izradu projektne dokumentacije za izgradnju novog vrtića – stoji u dogovoru Grada Rijeke.


U listopadu 2019. dobivena je pravomoćna građevinska dozvola koja vrijedi tri godine, odnosno do listopada 2022.
Već smo pisali da radovi na izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa Sigme zbog COVID-a stoje. Treba nadodati da je Grad Rijeka s ovom tvrtkom dogovorio zamjenu zemljišta zbog organizacije gradilišta, kako bi sama gradnja u što manjoj mjeri utjecala na život građana područja Rastočina.


– Odjel za urbanizam također je koordinirao i izradu idejnog projekta garaže koji je dovršen polovinom ove godine, a kojim je predviđena garaža na četiri etaže s ukupno 359 parkirališnih mjesta za osobna vozila od kojih će 18 mjesta biti za osobe smanjene pokretljivosti, zaključilo se.