Ekološka akcija

KD Čistoća na Korzu dijelilo platnene torbe i sadnice

Bruna Matičić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Akcijom žele potaknuti građane da osvijeste problem zagađenja okoliša te doprinesu ekološkoj održivosti urbane sredineKomunalno društvo Čistoća je na Korzu svim zainteresiranim građanima dijelilo platnene torbe i sadnice raznih vrsta trajnih biljaka.


Ekološka akcija koju je KD Čistoća organiziralo kao jedno od događanja povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, 22. travnja, a koja je prošloga tjedna odgođena zbog lošeg vremena, naišla je na velik interes građana koji su u jutarnjim satima požurili po svoje sadnice i strpljivo čekali u redu.

Danijela Matejčić Miletić, voditeljica razvoja i edukacije u riječkoj Čistoći, naglasila je kako se akcija provodi s ciljem poticanja ekološke svijesti i korištenja višekratnih platnenih torbi umjesto jednokratnih plastičnih vrećica.


Foto Sergej Drechsler


Dodala je kako su pripremili ukupno 200 platnenih torbi uz koje su na poklon dijelili i jednu sadnicu trajne biljke po svom izboru, a kojima će moći ukrašavati balkone, vrtove i okoliše svojih stambenih zgrada.


Akcijom žele potaknuti građane da osvijeste problem zagađenja okoliša te doprinesu ekološkoj održivosti urbane sredine te njezinom ozelenjavanju.Osim navedene akcije, u sklopu obilježavanja Dana planeta zemlje, pod motom “Učini svaki dan Danom planeta Zemlje”, KD Čistoća prethodno je provelo dodatne prigodne aktivnosti u Riperaju, poput besplatne edukativne radionice kućnog kompostiranja i kreativne reciklažne radionice te radionice izrade unikatnih torbi od plastičnih vrećica za građane.