[email protected] INOVACIJE 2022.

Kastav domaćin Nacionalne izložbe mladih inovatora od 22. rujna

Vladimir Mrvoš

Martin Šarčević, Dejan Jurčić, Eduard Baćić, Kazimir Mihić / Foto V. MRVOŠ

Martin Šarčević, Dejan Jurčić, Eduard Baćić, Kazimir Mihić / Foto V. MRVOŠ

Riječ je o izložbi na kojoj se mogu vidjeti najbolji radovi mladih inovatora iz cijele Hrvatske, a ove godine biti će organiziran cijeli niz radionica na kojima će mladi posjetitelji moći i aktivno sudjelovati 


KASTAV – Ovogodišnja 14. Nacionalna izložba mladih inovatora ”[email protected] 2022.” održat će se od 22. do 24. rujna u školsko-sportskoj dvorani ”Matija Katalinić” u Kastvu, a domaćin i pokrovitelj je Grad Kastav po 9 put. Izložbu su predstavili organizatori izložbe Dejan Jurčić, zamjenik gradonačelnika Kastva, Eduard Baćić, zamjenik načelnika Matulja, Kazimir Mihić iz Saveza inovatora Primorsko goranske županije i Martin Šarčević iz Kluba inovatora Kastav.


Riječ je o izložbi na kojoj se mogu vidjeti najbolji radovi mladih inovatora iz cijele Hrvatske, a ove godine biti će organiziran cijeli niz radionica na kojima će mladi posjetitelji moći i aktivno sudjelovati. Do sada se je prezentiralo preko 700 najboljih radova mladih inovatora iz svih dijelova Hrvatske. Potvrđen je dolazak radova iz Osječko-baranjske županije, Sisačko-moslovačke županije, Zagrebačke županije i Grada Zagreba, Istarske županije, Požeško-slavonske županije, Brodsko-posavske županije, Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije. Dejan Jurčić i Eduard Baćić, istaknuli su da suradnja Kastva i Matulja na predstavljanju mladih inovatora traje već godinama i poticaj je svim mladim inovatorima i njihovim mentorima iz cijele Hrvatske ne samo da pokažu svoje radove, već i da se međusobno druže i razmijene iskustva. Jurčić je napomenuo da školovanje obrtnika u Kastvu ima tradiciju od 1885. godine pa da postoji i kuntinuitet kada se tiče proizvodne inovativnosti.
Kazimir Mihić zahvalio je na pokroviteljstvu Gradu Kastvu i Općini Matulji što su pokazali interes za mlade inovatore, te naglasio da su ovu inicijativu podržali i Primorsko-goranska županija, Hrvatska gospodarska komora, HABOR te Grad Rijeka.


– Ove godine po prvi put uključile su se  i tvrtke donatori s područja naše županije Euromodul, FRIGO-VE i Mramoterm, koje potiču inovatorstvo u svojim tvrtkama i spremni su uspješnim mladim inovatorima odmah ponuditi posao, čim završe svoje redovito školovanje istaknuo je Mihić.