Ovo može, ono ne

Jesu li baš sve mjere lockdowna u PGŽ skroz logične? “Svi normalno rade, a mi ne”

Portal Novi list

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Svi normalno rade, zavjese rade, rade torbice, rade svi, a cipele ne! Ja ne znam zašto, tko je to odlučio i zašto je odlučio, jer mi, ako nas stvarno zatvore onda nas pet ide na burzu, rekla je Mirna ŠkufcaPrimorsko-goranska županija u ponedjeljak stupa u čvrsti lockdown, uvode se najstrože mjere u Hrvatskoj. No, jesu li baš sve odluke skroz logične? Primjerice, od ponedjeljka nigdje nećete moći kupiti cipele ili košulju, ali zato ćete moći u trgovinu po torbice, zavjese ili plahte.


Dopuštena su mala obiteljska okupljanja do osam ljudi. Terase kafića, kazina, kockarnice i trgovine obućom i odjećom u PGŽ se zatvaraju.


Vlasnica dviju trgovina obućom šokirana je jer u ponedjeljak ne smije otvoriti. Uz nju, rade četiri radnice i strogo se pazi na mjere.
“Ne znam tko je donosio te odluke i želi li taj Stožer uništiti nas male poduzetnike. Stvarno sam ostala šokirana”, kazala je vlasnica trgovine obućom Mirna Škufca za RTL.


Ne razumije kaže, kojom su se logikom vodili oni koji su odlučivali.


“Svi normalno rade, zavjese rade, rade torbice, rade svi, a cipele ne! Ja ne znam zašto, tko je to odlučio i zašto je odlučio, jer mi, ako nas stvarno zatvore onda nas pet ide na burzu”, dodaje Škufca.


Dijele zid s trgovinom posteljine. Prodaja plahti i jastučnica u ponedjeljak ide dalje, dok cipele čekaju bolja vremena.


“Kao i kod nas i kod njih dva kupca mogu biti u prostoru i mislim da nije pošteno prema njima”, rekla je djelatnica trgovine posteljinom Barbara Brdar.


Pita li se čovjeka kojemu je promet prepolovljen nepošteno je i dvotjedno zatvaranje terasa kafića. Na njegovoj, koja se prostire po cijelome trgu razmak između stolova i veći je od propisanog.


“U našoj državi nema logike. To je vidljivo, ne samo kod nas u kontekstu ugostiteljstva, nego u svim ostalim djelatnostima. Vidjet ćemo hoćemo li se u budućnosti nastaviti baviti ovim poslom jer u konačnici pitanje je je li to isplativo”, rekao je vlasnik ugostiteljskih objekata Robert Svetić za RTL.