Premijerno predstavili svoju suradnju

Bruno Mičetić trio nastupio na Gradini

Katarina Bošnjak

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

U njihovom stilu koji poštuje tradiciju u modernom ruhu izvodili su jazz standarde. Počeli su od klasičnog jazza i Freddia Hubbarda, te dalje koncert nastavili s funk stilom i Herbiem Hancockom 


 


Večeras je u sklopu Ljeta na Gradini nastupio Bruno Mičetić trio. Jazz band koji čine tri renomirana glazbenika – Bruno Mičetić, Vladimir Kostadinović i Joe Kaplowitz premijerno su predstavili svoju suradnju.
U njihovom stilu koji poštuje tradiciju u modernom ruhu izvodili su jazz standarde. Počeli su od klasičnog jazza i Freddia Hubbarda, te dalje koncert nastavili s funk stilom i Herbiem Hancockom. 


– Jako mi je drago vidjeti ovoliko ljudi na jazz koncertu i imam izuzetnu čast večeras svirati s ovako izuzetnim ljudima, izjavio je Mičetić.


Publika je trio dočekala s velikim pljeskom već na početku, zatim iskazujući divljenje nakon svake sljedeće odsvirane numere i poslije solaža kojih je bilo puno, posebito bubnjarskih. Meki zvuk gitare ispunio je prostor Gradine i odjekivao Trsatom.


Mičetić na gitari i Kaplowitz na klavijaturi pokazali su čar jazza ponavljajući slične uzorke tonova koji nikada ne postanu dosadni, dok je Kostadinović ritmički kompliciranim dodacima koje je posve ležerno svirao pokazao istinit talent. Poslije funka nastavili su s pjesmom “Polka dots and moonbeams” Cheta Bakera posvećenoj Bruninom dragom prijatelju, a zatim nastavili svirati još dugo u noć…to jest barem do ponoći, koliko mjere dozvoljavaju.