Češki investitor o hotelskom kompleksu

JAROSLAV TRESNAK U RIJECI: Hilton Costabella ne kasni, ali postoje neke ozbiljne dvojbe o datumu otvaranja

Edi Prodan

Borjan Brnčić, Vojko Obersnel i Jaroslav Trešnak na Costabelli / NL

Borjan Brnčić, Vojko Obersnel i Jaroslav Trešnak na Costabelli / NL

Ono što me veseli je činjenica da nije došlo do prekida radova, što se uz manja kašnjenja uspijeva održati željeni ritam izgradnje. Određenih problema ima s opremanjem objekta, rekao je TresnakRIJEKA  Jaroslav Tresnak, Čeh iz Teplice, grada od 60 tisuća stanovnika smještenog tik uz njemačku granicu, sjeverozapadno od Praga,  koji je svoju ljubav i povjerenje prema Rijeci pokazao na fantastičan način – investicijom od oko 80 milijuna eura u izgradnju hotelskog resorta  Hilton Costabella – ovih je dana nakon nekoliko mjeseci, točnije razdoblja karantene koja je zatvorila granice unutar EU, konačno opet posjetio Rijeku.


– Sretan sam uvijek kad dođem u Rijeku, na Preluk, Kvarner! Sada još i više jer predugo sam zbog korone bio bez meni dragog grada. Ono što me veseli je činjenica da nije došlo do prekida radova, što se uz manja kašnjenja uspijeva održati željeni ritam izgradnje. Određenih problema ima s opremanjem objekta, dakako i tu je riječ o zastoju izazvanom zatvaranjem tvornica, ali kako se čini sve će se vrlo brzo normalizirati u razdoblju koje dolazi. Konkretno, opremanje kuhinje je nemoguće jer nam elementi dolaze iz Italije u kojoj znamo kakva je bila situacija s epidemijom kornavirusa, ističe Tresnak.


S njime je dakako u pratnji bio i Borjan Brnčić, direktor Tresnakovog hrvatskog ogranka moćne JTH kompanije koji na Kvarneru nosi naziv JTH Costabella.
– Najviše upita koje dobivamo dolazi od strane ljudi koji žele u našem Resortu svojim znanjem zajamčiti dobro poslovanje, koji naprosto u jednoj dobroj kompaniji žele dobiti posao. Jednako toliko upita ide i od zainteresirane javnosti i to o danu kad će Costabella otvoriti svoja vrata, početi s radom. I u jednom i u drugom slučaju odgovor je jednostavan. Dakako da, unatoč zastoju, znamo kada bismo mogli otvoriti naš hotelski resort, i koliko bismo prije zaposlili ljude, no problemi s koronavirusom još uvijek nemaju dio konkretnih odgovora koji su nam jako važni. Kad i njih dobijemo, svi će datumi odmah biti poznati, naglašava Brnčić.


Riječ je s jedne strane o popuštanju mjera, kojima svjedočimo svih ovih dana – uostalom s češko-hrvatskim poduzetničkim parom razgovarali smo kod prvih susjeda, na terasi hotela Navis – s druge o problemima koji se eventualno mogu dogoditi dođe li do drugog vala epidemije.


– Nadam se kako ćemo vrlo skoro razriješiti i te dileme, dati odgovor na pitanje svih pitanja – kad se otvara Resort Hilton Costabella. Da, moglo bi biti već ovog ljeta, ali ne ovisi samo o nama, zaključio je u “povratničkom posjetu” svoju izjavu Tresnak.


O velikom broju drugih noviteta koji dolaze od strane tvrtke JTH, a riječ je o iznimnim investicijskim planovima čiji je Tresnak glavni promotor, uskoro slijedi iscrpni intervju s češkim poduzetnikom čija ljubav prema Rijeci traje već skoro četrdeset godina!