HDZ-ova gradska vijećnica borit će se do kraja

Ivona Milinović uložila žalbu Visokom časnom sudu: Moje isključenje skuhano je u lokalnoj kuhinji

Damir Cupać

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Ovo je lokalna kuhinja kako bi me onemogućili u unutarstranačkim izborima i sve je smišljeno kako bi se naštetilo prvotno kandidaturi Kolinde Grabar Kitarović, a posljedično i Andreju Plenkoviću, kaže Ivona MilinovićRIJEKA Još uvijek gradska vijećnica HDZ-a Ivona Milinović nakon što je odlukom Županijskog časnog suda isključena iz stranke i nakon što je dobila odluku sazvala je konferenciju za novinare ispred Gradske vijećnice na kojoj je poručila da je još uvijek članica stranke jer je odlučila boriti se do kraja i uložila je žalbu Visokom sudu časti.


Pojasnila je da neće vraćati mandat gradske vijećnice dok se Visoki časni sud HDZ-a ne očituje o njezinoj žalbi.


Ivona Milinović jako je emotivno doživljela sve što joj se dogodilo pa je jedva odradila konferenciju za novinare koju je sazvala.
– Dobila sam odluku prijekog suda HDZ-a koja nije pravomoćna. Cijeli taj proces je bio kafkijanski jer mi nisu željeli dostaviti ni postupovnik po kojemu se odlučivalo kako bi se branila, a ni prijedlog o potrebi sankcija protiv mene koji je potpisao predsjednik riječkoga HDZ-a Lucijan Vukelić. Odluka je sramotna. U prvom trenutku razmišljala sam o neulaganju žalbe, ali nemam pravo odustati zbog svih časnih ljudi u stranci kojih je 95 posto. Osuđena sam zbog pojedinaca koje kolokvijalno nazivaju kradezeovcima. Ovo je lokalna kuhinja kako bi me onemogućili u unutarstranačkim izborima i sve je smišljeno kako bi se naštetilo prvotno kandidaturi Kolinde Grabar Kitarović, a posljedično i Andreju Plenkoviću. Onima koji su sve pokrenuli poručujem da će Kolinda Grabar Kitarović opet biti predsjednica i da neće uspjeti u pokušaju da nagovore ljude da glasaju za drugog kandidata, poručila je Milinović. Dodala je da častan čovjek ne okreće leđa svojoj obitelji pa tako neće ni ona HDZ-u.


– Visoki sud čast pozivam da primijeni najviše pravne standarde i omogući vladavinu prava u stranci. Jedino na taj način ćemo pokazati da smi iskreni i da želimo pravdu za sve, a ne samo za moćne. Poručujem svojim kolegicama i kolegama u stranci da se ne boje, da budu hrabri. Kao što su bili hrabri dr. Franjo Tuđman i hrvatski branitelji. Apeliram i na utemeljitelje HDZ-a koji nisu bili poltroni i poslušnici. Po Statutu sam članica HDZ-a sve dok se Visoki časni sud ne očituje o mojoj žalbi. Umorna sam od svih tih apsurda i kafkijanskih procesa, ali neću odustati zbog političkog kapitala koji sam stekla, zaključila je Milinović.