Podsjetnik na stare pjesme

Ispred riječkog kazališta održan koncert ‘Come Prima’ opatijskog glazbenika Davida Danijela

Ervin Pavleković

Snimio VEDRAN KARUZA

Snimio VEDRAN KARUZA

»Come Prima« koncert svojevrstan je podsjetnik na lijepe pjesme od nekad, no i svojevrsna poruka i želja za povratkom na staro stanje prije epidemije u kojem su se koncerti mogli održavati bez distance i epidemioloških mjeraRIJEKA  Kod fontane ispred riječkog HNK danas je u poslijepodnevnim satima održan koncert »Come Prima« opatijskog glazbenika Davida Danijela u organizaciji Zajednice Talijana Rijeke.Ime koncerta »Come Prima« ujedno je istoimeni naziv popularne skladbe Tonyja Dallara iz 1957. godine koju su preradili i uvrstili u svoj repertoar mnogi glazbenici diljem svijeta. »Come Prima« koncert svojevrstan je podsjetnik na lijepe pjesme od nekad, no i svojevrsna poruka i želja za povratkom na staro stanje prije epidemije u kojem su se koncerti mogli održavati bez distance i epidemioloških mjera.

Foto galerija: David Danijel održao koncert ispred HNK Ivana pl. Zajca Foto: Vedran Karuza
Glazbenik David Danijel na današnjem je koncertu na svoj način interpretirao i obradio mnoge novo-stare pjesme koje publika inače voli, »evergreene« iz bogate pjesmarice talijanske zabavne glazbe, od onih emotivno nabijenih ljubavnih balada, pa sve do veselijih tonova i pjesama bržega ritma pri samome kraju programa.

Koncert »Come Prima« Davida Danijela dio je svečanog programa proslave 75. godišnjice Zajednice Talijana Rijeka s kojom on surađuje već niz godina. Koncert je ujedno i početak njegove male turneje koja je započela u Rijeci, a nastavlja se 12. lipnja na Trgu Frane Petrića na Cresu te 25. lipnja u Parku Angiolina u Opatiji.