PGŽ i Zaklada FIPRO

Inovativnim poduzetničkim projektima u PGŽ do 200.000 kn, evo kako se prijaviti

Portal Novi list

Photo by K15 Photos on Unsplash

Photo by K15 Photos on Unsplash

Dodatno će se valorizirati povezanost prijavljenog projekta sa primjenjivosti inovacije na suzbijanje zaraze COVID-19Primorsko-goranska županija u suradnji sa Zakladom FIPRO, objavila je Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava za inovativne poduzetničke projekte s područja Primorsko-goranske županije koji su otvoreni do 30. listopada 2020. godine. Sredstva se dodjeljuju za financiranje prihvatljivih troškova razvoja i komercijalizacije inovacija.


Na raspolaganju je 200.000,00 kn, a pojedinom natjecatelju mogu se dodijeliti sredstva u minimalnom iznosu od 50.000,00 kn te maksimalnom iznosu od 200.000,00 kn.


Dodjelom ovih financijskih sredstava iz projekta ‘Komercijalizacija inovacija’ Primorsko-goranska županija i Zaklada FIPRO nastavljaju podupirati inovatorstvo. Godine 2009.
Županija je pokrenula projekt te je dosad dana potpora za 29 poduzetnika u iznosu od gotovo 2,8 milijuna kuna.


Dosadašnji korisnici financiranja, isticali su ovu financijsku podršku izuzetno važnom za razvoj poslovanja s obzirom da se radi o 20% bespovratnim sredstvima te 80% sredstava s povoljnim oblikom financiranja.


Odlučeno je da će se u ovogodišnjem javnom pozivu, dodatno valorizirati povezanost prijavljenog projekta sa primjenjivosti inovacije na suzbijanje zaraze COVID-19, ublažavanje negativnih utjecaja ili omogućavanje zadovoljavanje potreba tržišta na nov način i u skladu s epidemiološkim preporukama.


Sva potrebna dokumentacija i više informacija objavljeni su na službenoj web stranici Županije  i na stranicama Zaklade FIPRO.