Sastanak u Županiji

Do kraja godine dogovara se lokacija, idejno rješenje i investiranje nove škole u Rešetarima

Portal Novi list

Matej Mostarac / Foto Vedran Karuza

Matej Mostarac / Foto Vedran Karuza

S obzirom da Osnovna škola Milana Brozovića u Kastvu ima preko 800 učenika, izgradnjom nove škole, rasteretit će se postojeća zgrada škole i poboljšati uvjeti rada učenicima i nastavnicima.Primorsko-goranska županija i Grad Kastav usuglasili su ideju o potrebi izgradnje područne škole u Rešetarima, na području Kastva i završetku 200-tinjak metara ceste između tog kastavskog naselja i Srdoča.


Okosnica je to današnjeg sastanka župana Zlatka Komadine i kastavskog gradonačelnika Mateja Mostarca.


Kako je dogovoreno na sastanku, do kraja ove godine za novu područnu školu bit će dogovorena lokacija, investiranje i idejno rješenje.
S obzirom da Osnovna škola Milana Brozovića u Kastvu ima preko 800 učenika, izgradnjom nove škole, rasteretit će se postojeća zgrada škole i poboljšati uvjeti rada učenicima i nastavnicima.Što se tiče izgradnje prometnice Rešetari – Srdoči, gradonačelnik Mostarac izvijestio je župana da je Kastav dobio lokacijsku dozvolu te da se kreće u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.


Primorsko-goranska županija će kroz Županijsku upravu za ceste financirati izgradnju prometnice u iznosu od okvirno 50 posto potrebnih sredstava, dok će drugi dio investicije koji se odnosi na izgradnju oborinske odvodnje, nogostupa i nathodnika, preuzeti Grad Kastav. Prema planu ŽUC-a s gradnjom bi se moglo započeti 2023. godine.


Na sastanku su uz župana i gradonačelnika sudjelovale i resorne županijske pročelnice Edita Stilin i Nada Milošević.