Popularna akcija od 3. listopada

Dječji tjedan u Rijeci: Evo što vas ove godine čeka na popularnoj manifestaciji

Katarina Bošnjak

Vedrana Balen Spinčić, Amra Fajić i Anika Hodak / Foto M. GRACIN

Vedrana Balen Spinčić, Amra Fajić i Anika Hodak / Foto M. GRACIN

Moto ovogodišnjeg Dječjeg tjedna glasi »Ljubav djeci prije svega«, dok je tema »Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!«. Cilj je prvenstveno promicanje dječjih prava i položaja djece u društvu i obitelji te njihova aktivna participacija u lokalnoj zajednici, rekla je Maja Manestar 


 


RIJEKA – Tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci, Dječji tjedan, ove će godine biti održana od 3. do 9. listopada. Program ovogodišnjeg Dječjeg tjedna jučer su u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke predstavile koordinatorica programskih aktivnosti u Domu mladih Rijeka Anika Hodak, koordinatorica programa i prodaje u Astronomskom centru Rijeka Amra Fajić, stručna suradnica Gradskog kazališta lutaka Rijeka Vedrana Balen Spinčić te savjetnica za predškolski odgoj Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke Maja Manestar.
– Moto ovogodišnjeg Dječjeg tjedna glasi »Ljubav djeci prije svega«, dok je tema »Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!«. Cilj je prvenstveno promicanje dječjih prava i položaja djece u društvu i obitelji te njihova aktivna participacija u lokalnoj zajednici, a sudionici ovogodišnjeg Dječjeg tjedna su Dom mladih, Gradsko kazalište lutaka, Pomorski i povijesni muzej, Prirodoslovni muzej, Astronomski centar, Udruga Portić i Društvo Naša djeca, kazala je Maja Manestar.


U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna i ove je godine pripremljeno niz prigodnih predstava, igara i stvaralačkih aktivnosti namijenjenih djeci predškolskog i školskog uzrasta. U Domu mladih će biti održane tri besplatne kreativne radionice, u Prirodoslovnom muzeju će se odvijati nekoliko radionica poput »Znanstvene muzejske igre« te pokusa, Astronomski centar održat će projekcije filmova i prezentacije svemira, a Gradsko kazalište lutaka za ovu prigodu izvodi nagrađivanu glumačku predstavu »Srce veće od mene samog« autorice i redateljice Tamare Kučinović.


Cijeli program bit će moguće pronaći na stranicama Dječjeg tjedna, a za sve programske aktivnosti potrebno je prethodno se prijaviti putem internetske stranice organizatora.