Pred Valentinovo

“Dječje srce na putu ozdravljenja”: Učenici OŠ Vežica priredili izložbu za pacijente KBC-a Rijeka

Sanja Gašpert

Foto KBC Rijeka

Foto KBC RijekaPrimjerna suradnja uređenja bolničkih odjela Kliničkog bolničkog Rijeka od strane učenika i djelatnika Osnovne škole Vežica nastavlja se i u 2024. godini.


Aktivnosti su započele u vrijeme Adventa, kada su učenici drugog i četvrtog razreda pripremili izložbu crteža na odjelnom hodniku Klinike za tumore.

Lijepi radovi skupnog naziva »Božićna čarolija« obradovali su bolesnike koji su u to blagdansko vrijeme ostali na liječenju. Isti učenici sada su povodom Valentinova pripremili novi postav njihovih crteža te je ostvarena još jedna izložba pod nazivom »Dječje srce na putu ozdravljenja«.


Inicijalna ideja i realizacija izložbi koordinirana je od strane volonterki i članica Udruge Srce za nju, koje kontinuiranom podrškom ulažu veliki trud kako bi se onkološkim bolesnicima odagnale misli od bolesti i pružila nada u ozdravljenje.


Nastavak suradnje zdravstvene ustanove i lokalne zajednice je najbolji primjer kako zajedništvo povećava kvalitetu skrbi za najpotrebitije pacijente, kažu u riječkom KBC-u.