'Upoznaj svoju zemlju'

Danas održana besplatna vođenja i razgledi u Rijeci i još 55 gradova

P. N.

Skupina zainteresiranih građana pred zgradom riječkog kazališta / Snimila Ines MICULINIĆ

Skupina zainteresiranih građana pred zgradom riječkog kazališta / Snimila Ines MICULINIĆZajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) i ove godine u povodu Dana međunarodnog priznanja Hrvatske (15. siječnja), u nedjelju 13. siječnja je organizirala besplatna vođenja i razglede u 56 gradova i lokacija.


Riječ je o projektu »Upoznaj svoju zemlju«, kojega ZDTVH organizira uz potporu Hrvatske turističke zajednice, a u okviru kojega građani mogu iskoristiti priliku i na jedan dan postati turisti u svome gradu, uz stručno vodstvo turističkih vodiča.


Besplatna vođenja organizirana su u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a i partneri, i to u 56 gradova (zaštićenih lokaliteta).
»Svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, a na isti način htjeli smo ukazati na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine kao i značaj svih turističkih djelatnika za međunarodni ugled zemlje«, naglašavaju iz Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske.


Ujedno ističu i važnost zaštićenih lokaliteta za predstavljanje zemlje, uz napomenu da je još u izradi pravilnik o popisu zaštićenih lokaliteta, jedinih mjesta na kojima će našu zemlju predstavljati isključivo oni turistički vodiči koji su se i educirali u Republici Hrvatskoj.


Snimila Ines MICULINIĆ


Snimila Ines MICULINIĆ