Slučaj Puljić

Akcija mladih traži smjenu Kontuša i najavljuje prekid suradnje s gradonačelnikom Filipovićem

Damir Cupać

VEdran Vivoda / Foto: S. DRECHSLER

VEdran Vivoda / Foto: S. DRECHSLER

Vivoda i Salečić su zaključili da će politički inzistirati na zapošljavanju Roberta Puljića na neodređeno i na ostavci direktora Autotroleja Alberta Kontuša i da će u tome biti dosljedni do krajaRIJEKA – Iz pamfleta koji je poslan iz Autotroleja kao odgovor na otvoreno pismo vozača Roberta Puljića zbog kojega je dobio otkaz da se iščitati da otkaz treba dobiti direktor Alberto Kontuš, a ne Puljić jer jedino on nanosi štetu ugledu ovog gradskog poduzeća.


Zahtijevamo da gradonačelnik Marko Filipović sazove hitnu sjednicu Skupštine Autotrole4a i zatraži Kontuševu ostavku ili da ga smijeni ako je ne želi dati, te da napravi sve kako bi Puljić ostao raditi u Autotroleju. To je i političko pitanje i mi ćemo kao gradski vijećnici inzistirati da Robert Puljić ne dobije otkaz i dok se to ne riješi ne mislimo u gradskom parlamentu podržavati prijedloge gradonačelnika Marka Filipovića, poručili su gradski vijećnici Akcije mladih i Unije Kvarnera Vedran Vivoda i Robert Salečić.


Oni su uvjereni da ono što je navedeno iz Autotroleja ne mogu biti razlozi za neprodužavanje ugovora o radu, naglasivši da bi u normalnoj tvrtki ljudi kao što je Puljić koji su proaktivni bili nagrađeni, a ne kažnjeni.
– Dajemo podršku čovjeku koji je ukazao na probleme u Autotroleju. On je dvije godine upozoravao na stvari koji se mogu poboljšati, a tek nakon toga je to iznio u javnost. Reakcija gradonačelnika Marka Filipovića je neprimjerena i dokazuje da u SDP-u više nema socijaldemokracije i da je ostala samo partija. Jer ako oni ne vide da je ovdje riječ o osveti prema čovjeku koji je ukazao na probleme i da ga se zato šalje na biro dok u isto vrijeme Autotrolej s biroa traži 10 vozača, onda nemamo više što pričati, poručio je Salečić.


Vivoda je podsjetio da je prije nekoliko dana SDP predložio uvođenje priznanja “Ankica Lepej” za ukazivanje na nepravilnosti, a da su u gradu u kojem je SDP na vlasti dali otkaz čovjeku koji je ukazao na probleme i nepravilnosti.


Vivoda i Salečić su zaključili da će politički inzistirati na zapošljavanju Roberta Puljića na neodređeno i na ostavci direktora Autotroleja Alberta Kontuša i da će u tome biti dosljedni do kraja.


*opširnije u tiskanom izdanju Novog lista